Случаят с НДК вероятно е най-дългата политическа разправия в последно

...
Случаят с НДК вероятно е най-дългата политическа разправия в последно
Коментари Харесай

Скандалът с НДК е многопластов, явно има търкания вътре в ГЕРБ

Случаят с НДК евентуално е най-дългата политическа препирня напоследък. Не се сещам друга история да е изтраяла толкоз при всички кавги които се случиха в последните месеци. Според мен това е тъй като в нея има сюжет, доста неща се случват.

Това сподели за предаването „ Нещо повече " по „ Хоризонт " Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията. Той направи къса ретроспекция на абсурда - през сигнала до ДАНС по време на предходното постоянно държавно управление, затишието при служебния кабинет, конфликта на двете крила в ГЕРБ и намесата на премиера за връщане на Боршош отпред на НДК и съставянето на комисия в Народно събрание.

Много дълъг е абсурдът и, съгласно мен, в него има два момента - явно има политически търкания, конфликти вътре в ГЕРБ, има явно някакъв назад във времето, какъв брой случая знаете ДАНС по този начин да са събирани. Единици са и толкоз дълго да се проверяват. И при отстраняването имаше също една такава доста мощна реакция на хора от културите среди, да ги назовем. След това започнаха да излизат и данни за финансовата страна на нещата. Оказа се, че НДК е сносно финансиран институт. Но, явно, новите пари, които се предвиждаха за ремонта бяха прекалено много и това в действителност беше „ неприятният шанс " за господин Боршош....

Има и разнообразни тайни теории, да кажем „ че това е войната сред две огромни компании в строителния бизнес " и просто едната е употребила ДАНС.

Разбира се има и много странични сюжети - културни дейци, които постоянно водят война един с различен...

...По ред аргументи, това е много по-многопластов скандал, в сравнение с обичайно сме привикнали, изясни Безлов необикновената дълготрайност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР