Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика, на

...
Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика, на
Коментари Харесай

Радев за Пендиков: Скопие да знае, че това е престъпление от омраза

Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика, на втълпяване на ненавист към българите и към всичкио българско. И по тази причина е извънредно значимо този път управляващите в РСМ ясно да заявят, че това е закононарушение от ненавист - не е битов скандал, не е престъпен случай. Това сподели пред медиите президентът Румен Радев, представен от БНТ. Радев е в Перник за фестивала " Сурва ".

Защото неиздирените и ненаказани доста случаи на систематичен тормоз над хората с българско съмосъзнание, водят до такива случаи на физическо принуждение и ескалация. В понеделник там отиват министърът на вътрешните работи, ръководителят на ДАНС и нашият дипломат, с цел да изискат от македонските управляващи ясно да заявят какви ограничения подхващат, с цел да се усещат македонските българи предпазени и свободни, сподели Радев.

Това не е въпрос единствено за история и език, а и за обикновени човешки права. Радев сподели, че чака напълно скоро македонските българи да бъдат вписани в конституцията на РСМ.

Президентът прикани за консолидация на напъните, с цел да се употребяват всички европейски механизми, с цел да се реши един път вечно този проблем.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР