Случаят с Джордж Флойд, дискусиите, провокирани от движението „Животът на

...
Случаят с Джордж Флойд, дискусиите, провокирани от движението „Животът на
Коментари Харесай

Washington Post: Полицията в САЩ е застреляла повече от 1000 души през 2021

Случаят с Джордж Флойд, полемиките, предизвикани от придвижването „ Животът на черните има значение “ и полицейското принуждение не са трансформирали нищо. В Съединени американски щати казусът с използването на принуждение по време на акции от страна на управляващите продължава да е на дневен ред, написа FAZ.

Според базата данни на „ Уошингтън пост “ (Washington Post) предходната година полицията в Щатите е застреляла минимум 1055 души. Това е най-високата стойност откогато се събират данните, а това е от 2015 година, оповестява вестникът, представен от немския FAZ. През 2020 година минимум 1021 души са били убити от полицейски чиновници в цялата страна, през миналата година са били 999. Броят на жертвите остава относително непрекъснат, макар последните старания за реформиране на полицията.

Според информацията на Washington Post към 85% от убитите при полицейска акция са били въоръжени. По-голямата част от жертвите - 94 на 100, са мъже. Базата данни на изданието се смята за благонадежден източник. По-надежден и от информацията на ФБР, защото доста полицейски сектори въобще не рапортуват случаи на Вашингтон или единствено ненапълно.

FAZ напомня за всеобщите митинги против расизма и полицейското принуждение, които бяха провокирани от убийството на невъоръжения Джордж Флойд по време на интервенция в Минеаполис през май 2020 година докара до всеобщи митинги против расизма и полицейското принуждение. Флойд не е убит и по тази причина не попада в статистиката на Washington Post. След случая „ Флойд “ в доста градове и щати започнаха полицейски промени след невижданите митинги. На федерално равнище демократите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън се провалиха с плануваните си промени, блокирани от републиканците в Сената.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР