Случаят с 31 тона венецуелско злато, депозирани в Банката на

...
Случаят с 31 тона венецуелско злато, депозирани в Банката на
Коментари Харесай

Битка за 31 тона злато

Случаят с 31 тона венецуелско злато, подадени в Банката на Англия (BoE), претърпя цялостен поврат, оповестява БГНЕС, базирайки се на Би Би Си. Лондонският апелативен съд анулира присъдата, издадена предишния юли от Върховния съд, в която на Хуан е предоставено администрирането на златните кюлчета, подадени в BoE, чиято стойност се прави оценка на 1 милиард $.  Това решение се основаваше на обстоятелството, че английското държавно управление изрично е признало Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела. Съдебните разногласия за венецуелските златни кюлчета, депонирани в трезорите на Банката на Англия, започнаха при започване на 2019 година, когато над 50 страни признаха Гуайдо за легален президент. Така, делото ще се върне във Върховния съд, с цел да дефинира изрично кого държавното управление на Обединеното кралство в действителност признава за президент на Венецуела - Мадуро или Гуайдо.
Позицията на английската страна е в центъра на този спор, защото тя дефинира кой е способният орган за достъп до 31-те тона злато. В решението си Апелативният съд отхвърля тезата, че английското държавното управление е признало " недвусмислено " Гуайдо за държавен глава на Венецуела - статус, който се поддържа от борда на Централната банка на Венецуела (BCV), назначен от водача на опозицията. На 04.02.19 година тогавашният английски министър на външните работи Джереми Хънт излезе с изказване, в което признава Хуан Гуайдо за „ краткотраен парламентарен президент на Венецуела до провеждането на надеждни избори “ в южноамериканската страна. Вместо това, съдът се съгласява с позицията на управителния съвет, назначен от Мадуро, че въпреки да е признал Гуайдо в политическо изказване, той „ де факто “ се занимава с държавното управление на Мадуро, с което поддържа дипломатически връзки.
 Прогноза: Златото нараства рекордно до 2030 година Прогноза: Златото нараства рекордно до 2030 година
Златото мина равнищата от 2 000 $ за тройунция за първи път от 8 години насам и резервира равнището си към този момент близо седмица. В съпоставяне...
За първи път държавното управление на Мадуро изиска връщането на златото през декември 2018 година, само че при започване на идната година Английската централна банка отхвърли настояването.  Решението на BoE е взето няколко дни откакто Гуайдо се прогласява за „ краткотраен президент “ на страната на 23.01.19 година, аргументирайки, че изборите през 2018 година, извоювани от Мадуро, са лъжливи. През януари предходната година Гуайдо изиска посредством писмо, изпратено до тогавашния министър-председател Тереза Мей и тогавашния шеф на Банката на Англия Марк Карни, златото да не се предава на държавното управление на Мадуро, тъй като то ще бъде употребено за корупционни цели .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР