Случаят предизвика вълна от оставки в структурите на МВР в

...
Случаят предизвика вълна от оставки в структурите на МВР в
Коментари Харесай

Раниха при арест в Германия осъдения за корупция румънски кмет, избягал с чужда лична карта

Случаят провокира вълна от оставки в структурите на Министерство на вътрешните работи в Румъния.

По първична информация на немските управляващи, представена от Диджи24, досегашният градоначалник е бил хванат, когато се е готвел да напусне Германия. Той е пътувал с вуйна си в колата, движейки се по автомагистралата с близо 200 км/ч. Двамата пристигнали на гарата в Аугсбург и се опитвали да избягат, евентуално с трен или такси. Тогава мъжът е бил хванат от баварската полиция и Федералното бюро за престъпни следствия на Германия. Бившият кмет се е опитал да окаже опозиция при ареста и е бил ранен при опит да избяга от чиновниците на реда, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Вечерта на 28 ноември 2023 година, след интернационално полицейско съдействие и продан на данни и информация сред румънската полиция и управляващите от Германия, Унгария, Австрия и Италия, 45-годишен мъж от Бая Маре, търсен в интернационален мащаб, е открит и арестуван от баварската полиция и Федералното бюро за престъпни следствия на Германия в Аугсбург. Той е оголен от външни сътрудници въз основа на информацията, предоставена от румънската полиция. Компетентният съд издаде заповед за осъществяване на наказването 5 години отнемане от независимост на името на мъжа, за осъществено закононарушение рушвет в продължавана форма ", заяви в това време румънската полиция.

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut marți seara de poliție, în orașul german Augsburg
Най-вероятно Керекеш е щял да отиде в Германия, с цел да получи парите, които е транспортирал там на няколко вноски - пари, които е съхранявал в сейфове в домовете, благосъстоятелност на майка му и нейната сестра. Сумата би била към 1 500 000 евро . В показания пред съда някогашният кмет признава, че персонално е пренесъл парите с кола до Германия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР