Случаят Полфрийман е напът да предизвика дипломатически скандал между България

...
Случаят Полфрийман е напът да предизвика дипломатически скандал между България
Коментари Харесай

Случаят Полфрийман е напът да предизвика дипломатически скандал

Случаят " Полфрийман " е напът да провокира дипломатически скандал сред България и Австралия. Причината – австралийското външно министерство твърди, че българската страна е популяризирала манипулативно известие за срещата сред правосъдния министър Данаил Кирилов и австралийския посланик Джон Филп. Двамата се срещнаха във вторник следобяд, а малко по-късно пресцентърът на ведомството популяризира известие, в което ръководещият австралийското посолство в Атина бе представен да споделя:

" Австралийската страна е наясно, че и сега всичко се развива съгласно българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството ".

" Г-н Филп не е изрекъл цитираните думи. Той е показал голям брой терзания, в това число и че външният напън може да реши изхода на делото, което, както към този момент бе посочено, съществено тормози Австралия ", съобщи в сряда представител на австралийското външно министерство, представен от " Сидни Морнинг Херълд ".

Според австралийското министерство изявлението на Филп е било в цялостен унисон с изразената от техния министър Марис Пейн позиция. Преди седмица тя съобщи, че има " неюридически аргументи " Полфрийман да бъде държан в пандиза.

В изказването си представителят на австралийското външно министерство е показал, че Филп е повдигнал пред Кирилов въпроси за основанията за задържането на Полфрийман. Австралийската страна твърди, че причините са неразбираеми.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР