Случаят е от Хасково, а причина не е посочена Шестима

...
Случаят е от Хасково, а причина не е посочена Шестима
Коментари Харесай

Шестима кандидат-депутати от една листа поискаха да бъдат заличени

Случаят е от Хасково, а причина не е посочена

Шестима кандидат-депутати напуснаха листата на партия МИР в Хасково . Казусът бе разискван в Централната изборна комисия (ЦИК) през днешния ден.

Листата на групировката се състоеше от деветима претенденти. Шестима от тях на 24 март са подали претенции да бъдат заличени . Това са лидерът Георги Димитров, както и от 3-я до 7-я в листата – Недялко Вапцаров, Милко Вълков, Божидар Вълканов, Бойка Бадева и Благовест Винаров.

„ В заявката претендентите не показват причини  като съображение за отводите си от регистрацията “, написа в решението на Районна изборна комисия-Хасково.

Днес в ЦИК породи спор дали лицата следва да бъдат подадени към „ Информационно обслужване “, с цел да бъде заличена опцията да се гласоподава за тях с преференции посредством машините за гласоподаване.

Според секретаря на Комисията Севинч Солакова, излъчена от Движение за права и свободи, следвало да се изчака да изтече срокът за обжалване на решението на РИК-Хасково.

Зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева обаче изясни, че това е безсмислено, тъй като нямало кой да апелира, откакто самите претенденти са се отказали от присъединяване в изборите.

След корекцията листата на МИР в Хасково остава с трима претенденти – Елена Господинова, Добрин Славилов и Митко Митев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР