Случаят е като по учебник. Става въпрос за убийство с

...
Случаят е като по учебник. Става въпрос за убийство с
Коментари Харесай

Криминалист за убийството на мъжа, намерен в шахта: Случаят е като по учебник

Случаят е като по учебник. Става въпрос за ликвидиране с персонален претекст, осъществено по изключително нечовечен метод. Следите са напълно умишлено прикрити. Полицията за следващ път потвърди, че има способността да работи експедитивно и обвиненият е хванат. Това разяснява пред криминалистът Иван Савов, откакто тялото на погубен мъж беше намерено в шахта в центъра на София.

" Тепърва ще става ясно претекстът, който стои на дъното на историята. Докато не се разбере съответният претекст за закононарушението, няма да се схванат и всички детайлности за него - а точно какво е предиздвикало килърът да прояви тази свирепост и за какво тъкмо против този човек. За това, че претекстът е персонален, приказва методът на осъществяване на закононарушението. При различен претекст причинителят нямаше да постъпи по този начин - да има разчленяване на тялото и да бъде укрито на две разнообразни места. Според проверяващите убийството е осъществено на осми август, тогава е подаден и сигнал за търсене на убития мъж. Положени са много старания, с цел да не се хване индивидът ", уточни специалистът.

Според него е добре за следствието, че самият причинител не е подхванал незабавно ограничения да избяга от страната.

" Това ненапълно ме озадавача. Тук има и някакъв психичен миг - причинителят се е чувствал сигурен или е намерил някакво успокоение след закононарушението. Тепърва следва да се откриват всички детайлности. Вторият арестуван е бил помощник - помагал е за укриване на следите и на тялото. Претърсвано е жилище на улица " Раковски ", което евентуално е на помагача, по-късно се е стигнало до разплитане на историята ", счита Иван Савов.

Той похвали полицията за бързата и добре свършена работа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР