Случаите, в които заболяването от коронавирус протича тежко, най-често са

...
Случаите, в които заболяването от коронавирус протича тежко, най-често са
Коментари Харесай

Разкриха още един от рисковите фактори за коронавируса

Случаите, в които болестта от ковид протича тежко, най-често са при възрастни пациенти и такива със съпътстващи болести. Резултатите от ново изследване, извършено в Ню Йорк, сочат, че не астмата и тютюнопушеното, а затлъстяването е най-рисковият фактор. " Това беше извънредно неочакван резултат за нас ", споделя създателят на проучването Кристофър Петрили пред Die Welt, оповестява bgonair.bg.

Изследването е извършено сред 1 март и 1 април и проучва случаите на 4 100 пациенти с COVID-19. Резултатите сочат, че 40 % от хората, които е трябвало да бъдат лекувани в болница, са страдали от затлъстяване. При половината от тях се е наложило интубиране. " Адипозата (болезненото затлъстяване) носи доста по-голям риск за инфектираните с COVID-19 от всяко заболяване на сърдечно-съдовата система или на белите дробове ", декларират създателите на проучването.

Карстен Шмидтс, основен доктор в университетската клиника в Есен, има сходни наблюдения. " Повечето пациенти, които идват в интензивните отделения с тежки признаци, са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване. Хората с обикновено тегло са доста по-малко. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР