Случаите на НЛО най-често привличат вниманието на военните(снимка: CC0 Public

...
Коментари Харесай

НАСА ще помага на военните с изследване на НЛО


Случаите на НЛО най-често притеглят вниманието на военните
(снимка: CC0 Public Domain)

Американската галактическа организация НАСА ще сътвори група за проучване на случаи на НЛО. С плана за неидентифицирани летящи обекти учените се надяват да оказват помощ на военните.

Случаите на НЛО най-често притеглят вниманието на военните. Пилотите и Противовъздушна отбрана системите постоянно са деликатни към протичащото се в небето, което прави допустимо документирането освен на елементарни феномени, само че и на нещо извънредно.

В последния отчет на Пентагона няма доказателства за възвишен или извънземен генезис на НЛО. Но военните не разполагат с задоволителна научна база за цялостна подредба на неидентифицираните феномени, заради което учените от НАСА ще се заемат с работата.

По-късно тази година, през есента (вероятно след утвърждението на новия федерален бюджет) НАСА ще сътвори група за проучване на неидентифицирани въздушни явления (Unidentified Aerial Phenomena – UAP или НВФ), както в този момент нормално се назовават ​​НЛО. Групата ще работи 9 месеца с бюджет от няколко десетки до стотици хиляди щатски долари, заяви The Verge.

Разследванията ще бъдат открити, тъй като, както се надява организацията, на учените няма да се постанова да прибягват до секретни документи на Пентагона. Но въпреки всичко НАСА не изключва опцията обособени експерти да получат нужното равнище на достъп, с цел да се срещнат с всички значими обстоятелства.
още по темата
НАСА се задължава да изследва случаите на НВФ, с цел да подсигурява сигурността на полетите. Това е директно обвързване на организацията, която с изключение на галактическите задачи следи и полетите на авиацията.

Гледайки напред, представителите на НАСА акцентират, че няма доказателства за извънземен генезис на случаите на НЛО и най-вероятно няма да има такива. Това обаче не може да се одобри като безспорен извод. Винаги има изключения от всяко предписание.

Изследването на неидентифицирани обекти и феномени ще бъде предоставено на група, ръководена от астрофизика Дейвид Спергел от дирекцията за научни задачи на НАСА. Групата ще се опита да категоризира отворените данни за НВФ и да сътвори методология за най-хубавия метод за събиране на данни за неидентифицирани феномени в бъдеще.

Новият интерес към НЛО беше провокиран от обява на Ню Йорк Таймс от 2017 година, която оповестява за скрито звено на Пентагона за проучване на неидентифицирани въздушни феномени. Миналия юни военните приказваха в резюме за работата на групата, а през май тази година рапортуваха на Конгреса.

В последна сметка можем да приказваме за повече от 400 случая на фиксиране на неидентифицирани феномени от военните, само че всички те явно не са свързани с извънземна активност. Пентагонът е съставил къса подредба на явленията, петата и последна точка от която – „ други ” – ще притегли главното внимание на работната група на НАСА.

Случаите на НЛО зачестяват в моменти на геополитически обостряния. Създаването на стратегически ракетни бази през 50-те години, разширението на базите през 70-те и новите бази през 80-те години – тези обекти привлякоха вниманието на разузнаването и контраразузнаването, което докара до фиксиране на действия, които от време на време са необясними.

Днес сме при започване на горещата фаза на нова геополитическа рецесия, която също беше предшествана от подготовка. Наблюдава се растеж на наблюденията на НЛО, което не изключва нуждата и желанието да се схванат протичащите феномени на ново равнище, в това число с потребление на AI.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР