Случаите на незаконно проникване по домовете в Испания зачестиха в

...
Случаите на незаконно проникване по домовете в Испания зачестиха в
Коментари Харесай

Нараства битовата престъпност в Испания по време на пандемията

Случаите на нелегално навлизане по домовете в Испания зачестиха в интервала на пандемията от ковид. Престъпниците обикалят преоблечени като медицински служащи и упорстват хората да им отварят жилищата си, заяви основният комисар на националната полиция Хосе Анхел Гонсалес.
През миналата седмица са подадени сигнали за голям брой случаи, при които нарушителите са се представяли за чиновници на разнообразни ведомства, с цел да влязат в домовете на хората и да правят закононарушения.
Най-често срещаната версия е била за доктор или санитар, който упорствал да влезе, сякаш с цел да направи тест за ковид. В други случаи обвинените са желали да им се отвори под предлог, че раздават маски и ръкавици.
Хосе Анхел Гонсалес прикани сънародниците си да не отварят вратите на непознати.
Към 30 март броят на инфектираните с ковид в Испания доближи 85 200 индивида, което надвишава броят за инфектираните в Китай. Жертвите към този момент са 7 340, с което страната се подреди на второ място след Италия.
Ограничителните ограничения в Испания бяха удължени до 11 април в това число. Жителите на страната имат право да излизат от домовете си единствено при избрани случаи – за извършване на покупки на храна, медикаменти, с цел да отидат в болница, да оказват помощ на хора, които не могат да се оправят независимо или с цел да отидат на работа. Правителството взе решение да приключи всевъзможни действия, които не са витално нужни.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 30 март
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР