Случаите на нападения над полицаи и оказване на съпротива на

...
Случаите на нападения над полицаи и оказване на съпротива на
Коментари Харесай

В МВР се тревожат - все по-чести са нападенията и срещу полицаи

Случаите на набези над служители на реда и оказване на опозиция на органите на реда зачестяват. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов по време на церемонията по награждаването на служители на реда и пожарникари, които са показали висок професионализъм.

На същото мнение са и младши комисар Христо Бечев и младши комисар Красимир Стоилов, които бяха част от наградените. На първи август те получават сигнал за кражба на кабели и железни елементи от хале в квартал " Подуяне ". Когато отиват на мястото извършат оглед и отделят региона. При обиколка на квартала виждат две каруци, които са били натоварени с железни боклуци и кабели.

Намиращите се в каруцата почнали да ги замерят с предмети, когато видели, че униформените се запътват към тях. Тогава обвинените оказват гневна опозиция и раняват в ръката единия от служителите на реда. В опит да ги спрат чиновниците на реда създават 2 предупредителни изстрела във въздуха със стоп патрони. Част от пътуващите в каруцата са съумели да избягат, само че служителите на реда задържат шестима души - всичките престъпно проявени.

Пред публицисти чиновниците на реда описаха, че групата роми са били извънредно нападателни към тях и по всевъзможен метод са се пробвали да избегнат ареста.

" Използваха физическа мощ и хвърляха всевъзможни предмети ", сподели Бечев.

Агресия жителите проявявали даже при рутинна инспекция, акцентира Стоилов.

" Хората не извършват полицейските разпоредби и попречват инспекциите ", добави Красимир Стоилов.

По думите му, в региона, в който патрулират, зачестяват случаите на експанзия по отношение на тях, тъй като е близо до квартал на роми. Стоилов разяснява, че в множеството случаи точно ромите демонстрират експанзия. Това, че са униформени, не възпира никого, уточни Бечев. Стоилов на собствен ред акцентира, че жителите нямат никакъв почит към тях.

Младши контрольор Красимир Стоилов призна, че е имало моменти, в които е съжалявал, че е избрал специалността, поради отношението на жителите и проблемите в Министерство на вътрешните работи.

" Колкото и тривиално да е това, което ни стимулира, е дългът. В последна сметка, макар всички тези проблеми, си обичаме работата ", съобщи Стоилов.

На церемонията бяха наградени 8 столични служители на реда и двама пожарникари на УПБЗН - Септември, които на 24 юли.т.г. избавиха група от 10 деца и тяхната учителка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР