Случаите на морбили по света са се утроили в рамките

...
Случаите на морбили по света са се утроили в рамките
Коментари Харесай

Случаите на морбили по света са се утроили за година

Случаите на морбили по света са се утроили в границите на една година, заяви Световната здравна организация, представена от Би Би Си.
 Над 2000 инфектирани с морбили в Украйна за седмица, болните са към този момент над 35 000
Според организацията записаните случаи през първите три месеца на годината са три пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Най-голям е растежът в Африка - до 700%.

СЗО прецизира, че цифрите може да са и още по-тревожни, защото се записва са един на всеки 10 случая на морбили в международен мащаб.

Епидемии от морбили бяха оповестени в Бразилия, Пакистан и Йемен, а единствено в Мадагаскар от заболяването починаха минимум 800 души. 

Според данните на СЗО морбили убива 100 000 души всяка година, главно деца.

Увеличаване на случаите на морбили бяха регистрирани и в страни като Съединени американски щати и Тайланд, където има висок % на имунизационен обсег. 

Покритието на първичната имунизация против морбили в света е 85% при нужни 95%, с цел да се избегнат епидемии. 

Една от аргументите за увеличение на болните е дезинформацията за имунизациите. От СЗО изясняват, че посредством имунизация против морбили единствено от 2000 година са избавени над 20 млн. живота. 

Заради увеличение на броя на болните в доста страни имунизациите станаха наложителни. Италия забрани деца под шест години да посещават детска градина, в случай че не са имунизирани.

На обособени места пък се организираха и изключителни имунизации за понижаване на разпространяването на заболяването. 

Голямо увеличение на случаите на морбили има и в България. От началото на годината в страната са регистрирани 389 случая при 4 за същия интервал на предходната година. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР