Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според

...
Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според
Коментари Харесай

Все повече са фирмите с липсващи пари в касите, които по счетоводство са налични


Случаите на изчезнали пари в касите на компании, които съгласно счетоводните данни би трябвало да са налични, стават от ден на ден в хода на почналите преди 2 седмици 550 инспекции на Национална организация за приходите.

Данните от счетоводните салда на хиляди юридически лица сочат, че имат огромна сума пари в брой. Инспекторите на Национална агенция за приходите ревизират дали комерсиалните сдружения и нестопанските организации не са направили прикрито систематизиране на облага. Според данните, които сами са подали в Национална агенция за приходите, 1289 от компаниите имат в касите си по над 1 милион лв. в брой. Над 10 000 са сдруженията с налични пари в брой над 100 000 лева

До края на септември компаниите, които са направили прикрито систематизиране на облага имат опция законно да подадат коригиращи заявления за 2016 година , показват от Национална агенция за приходите.

В началото на октомври по отношение на фирмите извършители ще бъдат предоставени нови инспекции и проверки, допълват от Национална агенция за приходите.

Проверките на Национална агенция за приходите удостоверяват, че в всеобщия случай става въпрос за чисто счетоводно изписване на средства от касата в интерес на съдружници за разноски, които не са свързани с активността на сдружението – да вземем за пример скъпи командировки до екзотични страни, прилагане на непознати активи за персонални потребности на акционерите и други сходни. Подозренията на данъчните се ускоряват и от обстоятелството, че сега съществува възбрана за разплащания в брой над 10 000 лева
Ако при инспекциите бъдат открити данъчни и осигурителни нарушавания, ще стартират проверки, с цел да бъдат открити неплатените налози и осигурителни вноски за последните пет години с цялостната суровост на закона, предизвестяват от Национална агенция за приходите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР