Случаите на COVID-19 отново завладяват Европа. Мерките варират в целия

...
Случаите на COVID-19 отново завладяват Европа. Мерките варират в целия
Коментари Харесай

Гърция и Чехия с рекорден брой жертви на Covid-19, крайни мерки в Украйна и Италия

Случаите на COVID-19 още веднъж превземат Европа. Мерките варират в целия континент - от национално блокиране в Австрия и прекосяване към наложителна имунизация в Германия, до Обединеното кралство, където налице са единствено леки ограничавания.

Опасенията по отношение на новия вид на Omicron, открит в Южна Африка, накараха доста европейски страни да слагат ограничавания върху пътуването. Въпреки това разновидността Delta продължава да оказва възходящ напън върху лечебните заведения.

Световната здравна организация предизвести през ноември, че Европа и Централна Азия могат да се сблъскат с нови 700 000 смъртни случая от COVID-19 до 1 март.

Ето къс обзор на настоящата обстановка в някои от европейските страни.

Дания

На 5 декември Дания заяви за обезпокоително нарастване до 183 доказани случая на новия вид Omicron. В петък Дания имаше единствено 18 доказани случая и 42 хипотетични случая на разновидността, съгласно данни от института за публично опазване на здравето SSI.

Дания е един от водачите в Европа в секвенирането на разновидностите на COVID-19, което й разрешава да открива случаите по-бързо. На 12 ноември Дания вкара документ за пропуск, защото разгласи COVID-19 за „ обществено сериозно заболяване “ още веднъж на фона на увеличение на случаите.

До средата на декември е наложително да имате документ, с цел да влизате в нощни клубове или кафенета или да седите на закрито в заведения за хранене.

Белгия

Протест против ограниченията против вируса в Брюксел приключи със конфликти на 5 декември. Хиляди хора минаха през белгийската столица, с цел да стачкуват против затегнатите ограничавания за COVID-19, въведени от белгийското държавно управление, с цел да противодейства на последния скок на случаите.

В момента 40% от леглата за интензивно лекуване са запълнени от пациенти с COVID-19 и хората не получават нужното лекуване. Страната към този момент затвори нощни клубове и изисква хората да работят от у дома като част от напъните за ограничение на случаите на COVID-19.

Австрия

Десетки хиляди хора излязоха на улиците в Австрия на 4 декември за трети следващ уикенд, с цел да стачкуват против наложителната имунизация и други ограничения против вируса.

Във Виена полицията преброи 40 000 протестиращи. Властите оповестиха, че няколко души са задържани за " нарушаване на публичния ред ". Блокадата в Австрия беше публично удължена до 11 декември.

Канцлерът на консерваторите Александър Шаленберг също сподели, че имунизацията ще стане наложителна от 1 февруари. Властите в Австрия обявиха на 17 ноември, че пасажерите ще би трябвало да покажат негативен PCR тест при влизане в страната.

Германия

Новият министър на превоза на Германия поучава хората да не пътуват през Коледа, защото страната се пробва да спре вълна от коронавирусни инфекции.

Ангела Меркел насочи най-вероятно нейния финален апел, преди да напусне поста идната седмица и той е германците да бъдат имунизирани против COVID-19.

„ Ваксинирайте се, без значение дали е първа ваксина, или бустер “, сподели Меркел. " Всяка имунизация оказва помощ. "

Нейното известие пристигна два дни откакто федералните и щатските водачи взеха решение за поредност от ограничения, предопределени да пресечен вълна от коронавирусни инфекции.

Мерките включват възбрана за посещаване на неимунизирани хора в цялата страна в магазини, заведения за хранене и спортни и културни обекти. В дълготраен проект Народното събрание ще прегледа общ мандат за ваксина.

Най-малко 68,9% от германците са изцяло имунизирани против ковид, което не доближава задачата на държавното управление за най-малък % на имунизация от 75%.

Националният център за надзор на болесттите в събота регистрира 64 510 нови случая дневно и 7-дневен % на заразяване от 442,7 нови случая на 100 000 поданици. Други 378 смъртни случая за 24 часа доведоха общия брой на Германия в пандемията до 102 946.

Ирландия

В Ирландия от идната седмица нощните клубове ще бъдат затворени, а общественото разграничаване ще бъде възобновено в кръчмите, заведенията за хранене и хотелите. Мерките ще влязат в действие от 7 декември и ще продължат минимум до 9 януари.

Капацитетът на закрити и спортни обекти, където маските към този момент са наложителни, ще бъде стеснен до 50%. Здравен пропуск към този момент се изисква за влизане в местата за отдих.

Мерките идват в допълнение към рестриктивните мерки, които страната разгласи предишния месец заради високия % на инфекции, които оказват напън върху лечебните заведения.

На хората е казано да работят от у дома, в случай че визитата на работното място не е " безусловно належащо ". Пристигащите от чужбина би трябвало да имат негативен резултат от теста в допълнение към имунизирането или възобновяване от COVID-19.

Норвегия

Новият вид Омикорн към този момент е и в Норвегия. Най-строгите ограничения обгръщат Осло и околния район. Властите предлагат потреблението на маски за лице в градския превоз и в магазини и търговски центрове.

Всеки, който влиза в Норвегия, би трябвало да бъде тестван в границите на 24 часа или на границата, в социална тестова станция или посредством самотест. Ако бързият тест се върне позитивен, пасажерът би трябвало да направи PCR тест в границите на 24 часа.

Гърция

Гръцките законодатели утвърдиха наложителна ваксина против COVID-19 за хора над 60 години в отговор на скока на случаите.

Около 17% от гърците на възраст над 60 години към момента не са имунизирани. Ако не получат имунизацията до 16 януари, те рискуват да бъдат санкционирани със 100 евро за всеки месец, в който остават неимунизирани.

Португалия

Португалия вкара още веднъж по-строги пандемични ограничавания на 1 декември, с цел да ограничи нов скок на инфекциите. Маските за лице още веднъж станаха наложителни и страната стегна контрола по границите си.

За достъп до заведения за хранене, кина и хотели се изисква дигитален документ, доказващ имунизация или преболедуване от COVID-19. Португалия има висок % на имунизиране, като към 86% от популацията й е изцяло имунизирано против вируса.

Франция

Франция стяга изискванията за влизане. От 4 декември всички идващи от страни отвън Европейски Съюз – в това число Обединеното кралство – ще би трябвало да дават негативен тест за Коронавирус, осъществен в границите на предходните 48 часа, даже в случай че са били имунизирани.

Страната регистрира още 49 610 нови случая дневно на 1 декември, по отношение на 47 177 предходния ден. Средната стойност за една седмица се е нараснала с над 50%. Здравният министър Оливие Веран предизвести, че санитарната обстановка в страната " се утежнява ".

Около 76,8% от 67,4 милиона поданици на Франция са изцяло имунизирани, съгласно последните данни.

Испания

Няколко района вкараха по-строги ограничения за неимунизираните преди коледния сезон, разширявайки потреблението на документа за COVID-19 за влизане на публични места като питейни заведения и заведения за хранене.

Повече от 80% от испанското население към този момент е ваксинирано, само че страховете от разновидността на Omicron провокираха още повече имунизация.

От средата на ноември близо 200 000 испанци, които в началото не желаеха да получат имунизацията, в този момент най-сетне започнаха тази стъпка. Болниците не са претъпкани, само че лекарите към момента приканват популацията да бъде внимателно.

Испания записва съвсем 100 000 нови случая за две седмици, само че това към момента е надалеч от висок риск от предаване.

Англия

Новият вид провокира безпокойствие по целия свят заради огромния брой разновидности, които има, за които учените предизвестяват, че може да има последствия освен за предаването, само че и за успеваемостта на имунизацията.

Уей Шен Лим, ръководител на подкомитет на държавното управление на Обединеното кралство по имунизациите, сподели на брифинг за пресата в понеделник, че всички на възраст от 18 до 34 години към този момент би трябвало да бъдат включени в бустерната стратегия.

Чехия

На 26 ноември влезе в действие 30-дневно изключително състояние, защото Чехия отбелязва рекордно високи случаи на COVID-19.

Като част от ограниченията на държавното управление против Коронавирус, всички коледни базари в цялата страна са неразрешени и хората няма да имат право да пият алкохол на публични места, сподели министърът на опазването на здравето Адам Войтех. Барове, заведения за хранене, нощни клубове, нощни заведения и казина би трябвало да затворят в 22 часа.

Броят на хората на културни и спортни събития ще бъде стеснен до 1000, които са имунизирани или са се възстановили от COVID-19. Всички други обществени събирания могат да бъдат посещавани до 100.

Словакия

Словакия разгласи 90-дневно изключително състояние и двуседмично блокиране след скок на случаите на COVID-19, при който междинният брой на случаите за седем дни в страната надвиши 10 000.

Само 45,3% от 5,5 милиона население е изцяло имунизирано.

Италия

Италианското държавно управление на 24 ноември разгласи, че неимунизирани хора няма да бъдат допускани до развлекателни действия в опит да ограничи възходящите коронавирусни инфекции.

От 6 декември единствено хора с доказателство за имунизация или излекувани от COVID-19 могат да се хранят в заведения за хранене на закрито, да вървят на кино или да посещават спортни събития. Да имаш единствено негативен резултат от теста към този момент не е вид за пропуск.

Ново държавно разпореждане също направи имунизациите наложителни за органите на реда, военните и всички учебни чиновници, медицински служащи и други.



Русия

На фона на ниските равнища на имунизация и неприятното съблюдаване на ограниченията, от ден на ден райони направиха имунизациите против COVID-19 наложителни за хора на възраст 60 и повече години в опит да засилят усвояването на имунизациите и да понижат болестта и смъртните случаи.

Новозаразените в Русия започнаха да понижават, само че ежедневните смъртни случаи остават високи.

Около 40% от близо 146 милиона души в Русия са изцяло имунизирани, макар че страната утвърди вътрешно създадена ваксина против COVID-19 месеци преди по-голямата част от света.

Швеция

Шведското държавно управление разгласи, че от 1 декември ще се изисква документ за присъединяване на всяко събитие с повече от 100 души.

Украйна

От 9 декември ще бъдат уволнени неимунизирани държавни чиновници и обществени служащи, оповестиха от държавното управление.

Украинският президент Владимир Зеленски разгласи на 16 ноември, че тези, които получат две ваксини, ще получат заплащане от 1000 гривни или към 33 евро в опит да се облекчи нежеланието за имунизация.

Статистиката за това какъв брой хора са получили и двете дози се разграничават доста, като отчетите настояват, че тя е някъде сред 20 и 28 %.

Швейцария

Швейцария анулира задължението за карантина при идването си в страната на 4 декември. Вместо това ще се изискват проби преди идването и още веднъж в дните по-късно.

Този ход се преглежда като значима стъпка към спасяването на зимния ски сезон. Швейцарските гласоподаватели утвърдиха с огромна разлика така наречен „ Закон за COVID-19 “ на референдум на 28 ноември.

Законодателството, което към този момент е в действие, включва пакет за възобновяване от пандемия и използване на противоречив документ за Коронавирус.

Както в доста други страни в Европа, този здравен пропуск разрешава единствено на хора, които са били имунизирани, преболедували или тествани с негативен резултат, да участват на публични събития и събирания.



България

Случаите стартират да понижават в България след голям скок през октомври, само че процентът на имунизиране към момента е много невисок – единствено една четвърт от популацията.

Румъния

Подобно на България, Румъния се озова в мъка на гибелен скок на случаите през октомври, само че случаите към този момент са намалели доста от началото на месеца.

Хърватия

Протестиращи се събраха в Загреб през уикенда поради по-строгите ограничавания на Коронавирус, откакто държавното управление разгласи проекти да вкара наложителни пропуски за Коронавирус за държавни чиновници и учители.

Нацията с към четири милиона души има един от най-ниските равнища на имунизиране в Европейския съюз, като единствено 53 % от общия брой са получили най-малко едно убождане и единствено 57 % от 3,3 милиона възрастни са изцяло ваксинирани.

Латвия

От 15 декември хората би трябвало да показват имунизация против COVID-19 или уверение за възобновяване, с цел да се явят на работа.

Хората, които не са имунизирани или които не са се възстановили от COVID-19, не се позволяват в хранителни магазини, аптеки и други магазини от първа нужда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР