Случаите на COVID-19 и починалите вследствие на коронавируса в САЩ

...
Случаите на COVID-19 и починалите вследствие на коронавируса в САЩ
Коментари Харесай

Случаите на Ковид в САЩ и Латинска Америка са намалели с 30%

Случаите на COVID-19 и умрелите в резултат на ковид в Съединени американски щати са намалели с 30 % предходната седмица и бележат спад в множеството южноамерикански страни, само че ще минат месеци, преди имунизациите да повлияят на вируса, разгласи Панамериканска здравна организация (ПЗО), представена от Ройтерс.

Директорката на организацията Кариса Етиен прикани държавните управления и производителите да ускорят доставките на ваксини в региона, където през миналите седем дни са се разболели един милион души и са умряли 34 000.

Към тази седмица в двете Америки са имунизирани 78 милиона души, огромната част от тях в Северна Америка и единствено 13 милиона в Латинска Америка и Карибите, сподели тя.

"Това не е задоволително и не е задоволително ", съобщи Етиен на виртуален брифинг от Вашингтон.

Директорката на ПЗО сподели, че лъч на вяра за гарантиране на еднакъв достъп до ваксини е ръководената от Организация на обединените нации и ГАВИ (Глобалния съюз за ваксини и имунизация) програмата КОВАКС. Очаква се пред идващите седмици стотици хиляди дози да бъдат доставени на страните, присъединили се в самодейността.

Спадът в броя на случаите в Америките се дължи значително на фрапантното понижаване на новите инфектирани в Съединени американски щати вследствие на строги публични здравни ограничения, които всеобщо се съблюдават, и усъвършенствана съгласуваност на имунизационната акция, означи Етиен.

По данни на ПЗО година след началото на пандемията в Америките са се заразили близо 50 милиона души, почти колкото популацията на Колумбия.

"Макар в новините да се оповестява за забележителен спад в случаите на КОВИД-19, желая да подчертая, че ние сигурно не сме вън от заплаха ", сподели Етиен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР