Случаите на болни от грип се увеличават. Въпрос на време

...
Случаите на болни от грип се увеличават. Въпрос на време
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Най-добрата мярка срещу грипа е да стоим вкъщи, докато боледуваме

" Случаите на заболели от грип се усилват. Въпрос на време е да бъдат индикаторите за грипна епдиемия в София. За мен това не е най-важното. Най-важното е, че вирусът се разспространява и заразява още хора. За мен персонално не е належащо някой да ни каже какви ограничения да предприемем, когато сме болнично заведение, учебно заведение или аптека какви ограничения да предприемем ". Това съобщи в ефира на " Добро утро, Европа " вирусологът проф. Радостина Александрова. 

" П рез грипна почивка съм минавала и аз, припомням си, само че тогава си стояхме у дома. Има смисъл обаче от нея, когато заменят срещите в класната стая със стоене у дома, а не срещи в някой мол. Иначе няма нищо ново под слънцето, тези месеци всяка година са обичайно мощни за него. Предполагам, че вървим към него, в случай че още не сме го достигнали. Следващите седмици обстановката ще се успокои ", уточни проф. Александрова.

" Няма нищо ужасно в заболяването " Х ". СЗО приказва за нея още през 2018г. в отчет. Западна Африка мина през тежка зараза през 2016г. и 2017г. от ебола. Тогава стана ясно, че не сме подготвени за някои заболявания. Ваксината беше подготвена по-късно, само че починаха дсота хора. На идната година беше добавена и тази болест X. Ние познаваме една доста дребна част от вирусите. 1 600 000 са вирусите, които инфектират птици и бозайници. Много огромна част от тях не са ни познати. Според обява в science можем да опознаем огромна част от тези вируси против цена от над 1млрд. $ от световните държавни управления, само че това не е огромна цена за тази цел. Но ние би трябвало да сме подготвени с цел да не се случват такива неща като с covid пандемията ", сподели още специалистът.

Цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР