Случаи на 6 заразни заболявания са регистрирали здравните власти през

...
Случаи на 6 заразни заболявания са регистрирали здравните власти през
Коментари Харесай

Внимание! 6 болести върлуват из Враца, ето кои са те

Случаи на 6 заразни болести са записали здравните управляващи през миналата седмица в област Враца, излиза наяве от седмичния бюлетин на РЗИ. 
8 са новозаразените с варицела през миналите 7 дни. 5 пък са новите случаи на скарлатина. 9 индивида са олепили COVID-19. 
Двама души са диагностицирани с туберкулоза, показват от здравната ревизия. 
Един случай на ламблиоза е регистриран в региона. То се предизвиква от микропаразит, който населява дванадесетопръстника, тънките вътрешности и жлъчните пътища. Заразяването става от неприятна хигиена – при усвояване посредством нечисти ръце, с храната и водата. Механични преносители са мухите и хлебарките.
Важно е да се знае, че острата форма на ламблиоза се демонстрира като ентероколит с чести изхождания, с смес на слуз и кръв в изпражненията. При хроничната форма децата имат коремни болки, стомашен дискомфорт, неприятен вкус и отичане на корема от газове в червата.
Другото не толкоз постоянно срещано заболяване, засечено в региона, е остра вяла парализа. Това е вирусно заболяване, което най-често се засича при младежи. Първоначалните признаци припомнят на грип, само че на втория или третия ден се следи и пареза на разнообразни мускули, най-често лицевите. В този интервал пациентът изпитва болежка, а придвижванията в засегнатите мускули са лимитирани.
Острият етап на болестта нормално продължава към седмица и по-късно се следи постепенно възобновяване. Хванато в точния момент, болестта е изцяло лечимо. Може обаче да има и трайни последствия, предизвестяват лекарите.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР