Слой бяла боя върху пътищата срещу глобалното затопляне. Това е

...
Слой бяла боя върху пътищата срещу глобалното затопляне. Това е
Коментари Харесай

Боядисват асфалта в бяло срещу глобалното затопляне

Слой бяла багра върху пътищата против световното стопляне. Това е технология, която се възприема съществено от специалисти в региона на екологията и дори я изпитват в Лос Анджелис.

Там температурите могат да надвишават 40 градуса през лятото. Обичайният черен асфалт задържа от 80% до 95% от слънчевата светлина, до момента в който светлите покрития го отразяват и намаляват температурата фрапантно.

Човечеството задейства спусъка на необратима смяна на климата

Експерти предвиждат рекордни температури през 2016 година

Какъв е бъдещият климат на България

Джордж Бан-Вайс, доцент по гражданско и екологично инженерство в университета USC счита, че тази настилка е действително заричане в битката против световното стопляне в градовете, в които асфалтът и концентрацията на популацията основават резултата, прочут като "топлинен остров ".

В момента управляващите тестват реакциите на хората към необикновените бели пътища и ревизират какъв брой бързо се замърсява настилката от преминаващите коли, петролните петна, изтекло гориво и други

Според професора по екология Алан Барека тази относително евтина технология има капацитет да отбрани доста хора в градските региони с висока компактност на популацията.

Междувременно изследване сподели, че повишаващите се температури, породени от изменението на климата, водят до все по-интензивни стихии, които наводняват градовете, само че оставят сухи селските региони и земеделската земя.

Изследователи от университета в Нов Южен Уелс (UNSW) откриха, че до момента в който по-горещата атмосфера провокира по-тежки стихии, водещи до наводнения в застроените региони, тя понижава влагата в почвата, която по-късно бързо гълтам остатъка и понижава водния поток в реките.

Експертите настояват, че изсушаването на водните басейни в земеделските региони заплашва селското стопанство и продоволствената сигурност. Това изисква внимание при плануваното повишаване на световното население с 23% до 9 милиарда през идващите две десетилетия.

Междувременно те показват, че градската инфраструктура се бори да се оправи с по-силните проливни дъждове, като вредите от наводнения в света костват повече от 50 милиарда $ годишно.

Обширният разбор, оповестен в Nature Scientific Reports, се основава на данни от близо 50 000 центрове за мониторинг на околната среда в 160 страни.

Авторите на отчета настояват, че са нужни инженерни решения, с цел да се приспособяваме към измененията в околната среда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР