Словенският колоездач Тадей Погачар смята, че съперничеството му с датчанина

...
Словенският колоездач Тадей Погачар смята, че съперничеството му с датчанина
Коментари Харесай

Тадей Погачар: Съперничеството ни с Вингегор може да влезе в книгите по история

Словенският колоездач Тадей Погачар счита, че съперничеството му с датчанина Йонас Винчегор на Обиколката на Франция може да влезе в " книгите по история ", заяви Агенция Франс Прес. Двамата си разделиха по две трофеи на последните четири издания на Тур дьо Франс.

Погачар остана втори в последните две издания на Обиколката на Франция след Вингегор, като преди този момент бе спечелил купата през 2020 и 2021 и разгласи, че към този момент няма самообладание да се състезават още веднъж следващата година.

" Нашето съревнование към този момент е на Обиколката на Франция, само че мисля, че в бъдеще ще се срещнем и на други надпревари и това може да влезе в книгите по история ", сподели словенецът на надпреварата " Критериум " в Сайтама, Япония.

" Щастлив съм, че имам подобен противник и ние се почитаме доста взаимно ", добави той.

Тадей Погачар имаше плевел сезон през 2023, като се тъкмо се възвърне след фрактура на китката, с цел да взе участие на Тур дьо Франс, само че реализира и редица триумфи, като стана третият колоездач в историята, който завоюва Обиколката на Ломбардия за трета поредна година. Погачар завоюва още Париж - Ница, Валонската стрела, Обиколката на Фландрия и Голд автобус на " Амстел ".

25-годишният играч съобщи, че е изживял " един от най-невероятните сезони " в кариерата си, само че си е сложил за цел да завоюва Обиколката на Франция през 2024-а година:

" Уверен съм, само че има толкоз неща, които могат да се случат добре или зле ", разяснява словенецът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР