Словенският колоездач Тадей Погачар, който е двукратен победител на Тур

...
Словенският колоездач Тадей Погачар, който е двукратен победител на Тур
Коментари Харесай

Тадей Погачар: 17-ият и 20-ият етап ще решат Обиколката на Франция

Словенският колоездач Тадей Погачар, който е повторен победител на Тур дьо Франс, призна, че в случай че преди старта на тазгодишното издание някой би му споделил, че преди третата седмица на надпреварата ще бъде втори, единствено на 10 секунди зад лидера Йонас Вингегор, незабавно би приел.

" Доволен съм. След две седмици на Тура, неналичието на надпревари (бел. ред. - поради фрактури на китката) към този момент не се усеща. Китката към момента ме боли, само че ние не караме с ръцете, а краката са ми добре сега ", сподели Погачар на видео конференция в почивния ден на надпреварата.

" Всяка година одобрявам все по-добре жегите. Все отново не мога да кажа, че се веселя доста на половинчасовите изкачвания при 35-40 градуса. Миналата година имах огромно закъснение и толкоз доста желаех да се върна в играта, че направих някои глупави ходове. Тази година имам надзор, близо съм в класирането. Дадох всичко, с цел да наваксам няколко секунди ", сподели още словенецът.

" Всичко зависи от бягането по часовник във вторник. Но без никакво подозрение стадиите към Лоз в сряда и до Маркцайн в събота ще бъдат безмилостни. Те решат Обиколката. Като гледаме профила 17-ият стадий в сряда наподобява най-тежък, само че и 20-ият стадий ще окаже въздействие. Много неща могат да се случат. Възможно е да има офанзиви доста рано, което ще направи стадия супер сложен ", счита Тадей Почагар.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР