Словенският челист Лука Шулич, известен като един от прочутите 2CELLOS,

...
Словенският челист Лука Шулич, известен като един от прочутите 2CELLOS,
Коментари Харесай

Лука Шулич от 2CELLOS жъне успехи в Европа - slava.bg

Словенският челист Лука Шулич, прочут като един от фамозните 2CELLOS, потегли на европейската си обиколка. Придружен е от младия пианист Евгени Генчев, с който вършат извънредно сполучлива и чаровна музикална двойка.

Концертите им са на особено определени кокетни местоположения, пред извънредна публика. Публиката към този момент ги посрещна възторжено на първите им два концерта - в градините на кралския замък в Pedralbes в Барселона и в Parco delle Rose в италианското градче Градо в Триесткия залив. Следващата им спирка е на Piazza SS Annunziata във Флоренция.

Изборът на Лука Шулич за среща с българската аудитория е Летния спектакъл във Варна /на 6.09/., и римския Античен спектакъл в Пловдив /7.09./ - еднакъв по хубост и обаяние на другите европейски местоположения, особено подбрани за красивата музика на челиста.
Понякога в концертите им се явява като посетител и другият член на 2CELLOS – чаровната провокация Степан Хаусер. Но това остава изнанада за публиката до последния миг.

Лука и Евгени са млади, красиви, доста сполучливи. Събрали са всевъзможни награди в своите инстументални области, и въпреки още 30-годишни, са приети вуртуози на международната сцена.

Репертоарът им, който показват на красивите места в Европа, се разхожда от класическите емблеми до кавъри на най-големите рок и поп шлагери. SUMMER 2021 на Лука Шулич сплотява музиката на Nirvana, Queen, Led Zeppelin, Metallica, Sia, Linkin Park и доста прочувствени части, аранжирани за виолончело и пиано. SUMMER 2021 е музика за всеки усет и за всяко потомство.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР