Словенската тенисистка Далия Якупович не можа да завърши двубоя си

...
Словенската тенисистка Далия Якупович не можа да завърши двубоя си
Коментари Харесай

Тенисистка не можа да понесе замърсения въздух в Мелбърн


Словенската тенисистка Далия Якупович не можа да приключи дуела си от първия кръг на квалификациите за Australian Open. Проблеми с дишането във втория сет принудиха 28-годишната състезателка да се строполи на земята и да напусне корта прибързано под съпровода на формалните лица.

La contaminación del aire se cobra su primera víctima en el Open de Australia. Dalila Jakupovic se retira de su partido al no poder respirar pic.twitter.com/P2wPGEzWGQ
— Fernando Murciego (@fermurciego) January 14, 2020
Тя очевидно изпитваше проблеми да си поеме въздух, кашляше мощно и по този начин стана първата тенисистка, която е принудена да се откаже поради замърсяването около продълижтелните горски пожари, достигнало до Мелбърн.
Якупович бе спечелила първия сет с 6:4, а вторият вървеше при резултат 5:6 без пробив задатък. Така съперничката й Стефани Фьогеле от Швейцария продължава напред към втория кръг без извоюван сет.

“Не можех да вдишвам и се изплаших, че ще припадна. Не можех да заставам права, в никакъв случай не съм имала астма. Не е почтено, тъй като не е безвредно за нас, въобще не чаках, че ще играем през днешния ден. Нямаме избор, не можем да не излезем на корта, когато ни кажат. Странно е, тъй като можеше да се изчака до на следващия ден, няма потребност да се бърза”, изясни след това пострадалата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР