Словенската служба за разузнаване е разкрила в Любляна двама чужди

...
Словенската служба за разузнаване е разкрила в Любляна двама чужди
Коментари Харесай

Словения задържа двама руски шпиони

Словенската работа за разузнаване е разкрила в Любляна двама непознати жители, шпионирали в интерес на Русия. Те са арестувани като ги заплашва общо до 8 години затвор за шпионаж и потребление на подправена идентичност.

В взаимното следствие с Националното следствено бюро на страната е било разкрито, че двамата съветски сътрудници са работили за Главно разследващо ръководство на Русия като част от комплицирана стратегия с добре подготвени „ спящи сътрудници “ с най-вече подправени самоличности и поданства на трети страни, най-често южноамерикански, съобщава Slovenia Posts.

Изданието отбелязва и че през лятото на 2022 година холандската разследваща работа AIVD арестува бразилския жител Виктор Мюлер Ферейра, който в действителност се оказа съветският сътрудник Сергей Владимирович Черкасов. Чрез контакт със стажант той се е опитал да проникне в Международния углавен съд в Хага, който проверява военните закононарушения на Русия в Украйна.

Освен това съветски сътрудници и сътрудници на съветските разследващи служби неотдавна бяха разкрити в Швеция, Германия, Австрия, Италия, Унгария, Полша, Молдова и Латвия. Сред тях бяха парламентаристи, публични лица, военни чиновници, предприемачи, както и железопътен чиновник в Латвия, който снима и записва придвижванията на войските на НАТО и изпраща фрагментите на контакти в съветските разследващи служби, напомня още словенското издание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР