Словения ще допринесе с 1 милион евро за осигуряването на

...
Словения ще допринесе с 1 милион евро за осигуряването на
Коментари Харесай

Словения ще предостави 1 милион евро за боеприпаси за Украйна

Словения ще способства с 1 милион евро за обезпечаването на муниции за Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.

Словения се причисли към водена от Чехия самодейност за закупуване на артилерийски муниции за Украйна отвън Европа и държавното управление ще отпусне 1 милион евро за тази цел, съобщи министерството на защитата пред СТА. Чуждестранни медии оповестиха, че Украйна ще получи първата доставка до юни.

Правителството на Словения разиска чешката самодейност на съвещание предходната седмица, съгласно обява на министерството в платформата Екс. Министерството не даде повече детайлности, базирайки се на поверителността на документите.

Чешкият консултант по националната сигурност Томаш Пояр съобщи пред Ройтерс предходната седмица, че украинските войски ще стартират да получават муниции най-късно през юни.

Чешката република предложи закупуване на муниции за Украйна отвън Европа предишния месец, защото Европейски Съюз няма потенциал за произвеждане на муниции. Според основания в Брюксел новинарски портал Юрактив повече от 15 страни са подготвени да финансират покупката, измежду които освен страни от Европейски Съюз, само че и Канада, отбелязва  " Slovenia Times ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР