Словения реши да разхлаби ограничителните мерки и отново да отвори

...
Словения реши да разхлаби ограничителните мерки и отново да отвори
Коментари Харесай

Словения разхлабва мерките срещу COVID-19

Словения реши да разхлаби ограничаващите ограничения и още веднъж да отвори учебните заведения, само че управляващите предложиха особена нерешителност поради наличието на новия мутирал вариант на вируса, като подчертаха, че могат още веднъж да бъдат въведени по-стриктни ограничавания, съобщи организация Хина.
През последните 24 часа са направени 2734 PCR и бързи антигенни проби и са доказани единствено 293 нови случая на инфектирани, заяви през днешния ден здравното министерство. В страната има 18 350 дейни случая на Ковид-19. До неделя в страната са били имунизирани 48 717 души, предава Българска телеграфна агенция.
Детските градини ще бъдат отворени от на следващия ден, а в учебните заведения ще се върнат учениците от първи до трети клас. Днес се вършат проби на учителите в детските градини и началните учебни заведения, които са наложителни съгласно закона за заразните заболявания, сподели министър председателят Янез Янша.
Правителството заяви, че поради вероятността появилият се в страната мутирал нов вариант на ковид да е по-разпространен, в сравнение с наподобява, доникъде на седмицата епидемичнатга обстановка ще бъде преразгледана и в случай че догатките се окажат правилни, ще бъдат възобновени по-строгите ограничавания.
Премиерът Янез Янша разгласи в неделя, че новият британски вариант е доказан при краткотрайно пребиваващ в Словения косовски жител, който е дошъл от Белгия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР