Словения обяви край на епидемията от COVID-19. Това беше съобщено

...
Словения обяви край на епидемията от COVID-19. Това беше съобщено
Коментари Харесай

Словения обяви край на епидемията от COVID-19

Словения разгласи завършек на епидемията от COVID-19. Това беше обявено от държавния секретар към Министерството на здравеопазването на страната Франц Виндишар, като разясни, че управляващите анулират положението на зараза, въведено на 18 октомври предходната година.

Тъй като Словения към момента не е в безвредната „ зелена “ зона, съгласно критериите на Европейския център за надзор на болесттите, носенето на защитни маски, дезинфекцията на ръцете, физическото разстояние и някои други ограничения остават в действие, а груповите събития са възможни единствено за тези, които са имунизирани, тези, оздравели са след зараза след заразяване с ковид или тези, които дават нов негативен PCR тест.

Според последните данни в словенските лечебни заведения има 122 пациенти, което е най-ниският брой от 7 октомври насам, а държавният експертен екип ще продължи да преглежда епидемиологичната обстановка един път седмично и според от обстановката ще предлага рекомендации, свързани с COVID-19.

„ Моля всички да продължат да съблюдават рекомендациите. Всички ограничения остават в действие, до момента в който държавното управление ги анулира или удължи “, съобщи Виндишар, призовавайки всички жители да се имунизират, което – според думите му - е най-хубавият метод за реализиране на мечтаната групова отбрана против ковид, като добави, че в този момент в страната има задоволително количества ваксини.

„ Имаме сложна година и половина зад тила си. Епидемията ни сложи пред доста тествания. Ще ги преодолеем със съдействие и взаимност, само че към момента не сме постигнали задачата “, сподели Виндишар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР