Словения настоява гражданите ѝ да се завърнат от Хърватия до

...
Словения настоява гражданите ѝ да се завърнат от Хърватия до
Коментари Харесай

Словения с мерки за идващите от Хърватия

Словения упорства жителите ѝ да се завърнат от Хърватия до края на седмицата, в противоположен случай ще би трябвало да останат под наложителна двуседмична. Мярката се постанова, откакто броят на случаите от в Хърватия продължиха да се усилват, съобщи представител на държавното управление.
„ Ситуацията е толкоз неприятна, че нямаме различен избор, с изключение на да призовем жителите да се върнат от рисковата страна допустимо най-скоро “, сподели Желко Кацин, представен от „ Гардиън ”.
 Над 22 милиона са инфектираните с ковид Над 22 милиона са инфектираните с ковид
Заразените с ковид в света надвишиха 22 милиона и 391 хиляди души, като за последното денонощие новите случаи са над 253 хиляди...
Словенските туристи, които към този момент са в Хърватия, ще могат да се върнат гладко до края на тази седмица, до момента в който пътуващите там след 21 август ще би трябвало след завръщането си да останат под карантина.
Благодарение на подхванатите бързи ограничения и неналичието на туристи в края на зимата, Хърватия съумя да избегне тежките последствия от първата вълна на пандемията и в интервала на обновяване на стопанската система съумя да се популяризира като безвредна туристическа дестинация.
Днес обаче бяха оповестени нови 219 случа на новозаразени, с което общият брой на лицата с ковид доближи 7 074.
В Словения са регистрирани 2493 случая с COVID-19, доста от които са свързани с хора, които са се завърнали от пътувания до горещи точки в Хърватия през последните две седмици.
 По-строги ограничения против Covid-19 на Халкидики и на Миконос По-строги ограничения против Covid-19 на Халкидики и на Миконос
На Халкидики и на остров Миконос от петък влизат в действие по-строги ограничения против разпространяването на ковид. До края на месеца там...
По данни на туристическия отрасъл, този месец Хърватия е била посетена от над 140 000 словенци.
Миналата седмица Австрия също предизвести за пътувания до Хърватия, а Англия съобщи, че тази седмица може също да я отстрани от листата си от страни без карантина. Италия вкара наложителни проби за ковид за всички, които влизат в Италия от Хърватия.
През почивните дни беше решено идващите 10 дни питейните заведения и нощните клубове в Хърватия да се затварят след среднощ, с цел да се предотврати разпространяването на вируса.
Страната очакваше тази година да посрещне единствено към една трета от туристите от миналогодишния летен сезон, само че данните сочат, че през юли и август на доста места броят им е достигнал сред 60% и 70% посетителите през 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР