Словенецът Примож Роглич от отбора на Йъмбо-Висма стана победител в

...
Словенецът Примож Роглич от отбора на Йъмбо-Висма стана победител в
Коментари Харесай

Примож Роглич спечели 17-ия етап от колоездачната обиколка на Испания

Словенецът Примож Роглич от тима на Йъмбо-Висма стана победител в 17-ия стадий от Колоездачната обиколка на Испания, който приключи на митичната височина Англиру.

Точно финалните 12 километра, които бяха със междинен надолнище от над 10 %, дефинираха изхода на стадия. Първи във височината, освен това с повече от една минута задатък, влезе първенецът от " Вуелтата " за 2022 година Ремко Евенепул (Соудал Куик-Степ). Белгиецът обаче не съумя да задържи темпото, което самичък наложи и още по средата на изкачването бе застигнат и задминат от кандидатите за генералното класиране. Отборът на Йъмбо-Висма употребява по превъзходен метод темпото, което зададе нидерландецът Ваут Пулс от състава на Бахрейн Викториъс и два километра преди финала нанесе решителния си удар. Шампионът от Обиколката на Италия Примож Роглич и първенецът от Обиколката на Франция Йонас Вингегор се откъснаха пред всички останали и до финала не съумяха да бъдат разграничени.

До успеха в 124-километровия стадий от Рибесея до Алту де л`Англиру стигна Роглич, който финишира с време от 3 часа, 15 минути и 56 секунди. Втори със същото време е датчанинът Вингегор, а за третото място съумя да се пребори съотборникът им Сеп Къс. Американецът дойде на 19 секунди, изпреварвайки във финалните метри испанеца Микел Ланда от Бахрейн Викториъс. Топ 5 в днешния стадий се добави от Ваут Пулс, който приключи на 44 секунди.

Again, Vingegaard and
— La Vuelta (@lavuelta)

С времето, което Вингегор съумя да завоюва на Къс, датчанинът се приближи оптимално до носителя на " алено трико ". Къс продължава да бъде отпред в генералното класиране, само че преднината му към този момент е единствено 8 секунди. Роглич е трети в общото нареждане на 1:08 минути зад Сеп Къс. Четвърти на тъкмо 4 минути е испанецът Хуан Аюсо от Обединените арабски емирства, а Микел Ланда влезе в топ 5 на 4:16 минути зад водача.

В класирането при катерачите лидер е Ремко Евенепул с 91 точки, с 40 преднина пред Вингегор.

При спринтьорите преди всичко е австралиецът Кейдън Гроувс (Алпецин-Декьонинк) с 228 точки, следван от Евенепул със 152 и Вингегор със 120.

В четвъртък е 18-ият стадий от Обиколката на Испания, който също е планински и също се обрисува да бъде доста тежък. Той е с дължина от 179 километра от Пола де Аянде до Ла Крус де Линарес. Ще бъдат преминати пет категоризирани изкачвания, като три от тях са от първа категория.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР