Словенецът Примож Роглич направи поредна крачка към спечелването на Обиколката

...
Словенецът Примож Роглич направи поредна крачка към спечелването на Обиколката
Коментари Харесай

Роглич докосва победата в Тур дьо Франс, ИНЕОС записа двойна победа в 18-ия етап

Словенецът Примож Роглич направи поредна крачка към спечелването на Обиколката на Франция, откакто съумя да резервира преднината си от 57 секунди пред сънародника си Тадей Погачар и след днешния 18-и стадий, в който бяха изминати 175 километра от Мерибел до Ла Рош-сюр-Форон. Това бе и последният планински стадий за тази година в "Тур дьо Франс ".

Роглич приключи на четвърто с равно време с това на Погачар и на една секунда пред пред всички останали колоездачи от главната група. Словенците доближиха до финала със забавяне от 1:53 минути от спечелилите Михал Квятковски (Полша) и Ричард Карапас (Еквадор).

Двамата колоездачи на ИНЕОС бяха звездите на днешния стадий и се поздравиха с двойна победа за английския тим. 50 километра преди финала двамата съумяха да се откъснат от останалите и стигнаха до финала, без да дадат късмет за контраофанзива на противниците си. Еквадорецът и полякът пресякоха финалната линия прегърнати с равно време от 4 часа, 47 минути и 33 секунди, а фотофинишът даде успеха на Квятковски.

Групата на "жълтата фланелка ", в която с изключение на Роглич и Погачар се движеха и останалите кандидати за генерално класиране - Мигел Анхел Лопес (Колумбия), Ричи Порт (Австралия), Микел Ланда Меана (Испания), Енрик Мас (Испания) и Том Дюмолен (Нидерландия), приключи на 1:54 зад спечелилите от ИНЕОС, а позиция на подиума взе и белгиецът Вут ван Аерт, който с мощен заключителен спринт остана на 1:51 минути зад Квятковски и Карапас.

За 30-годишния Квятковски това е първа победа в стадий от "Тур дьо Франс " и първи самостоятелен триумф в някоя от трите огромни обиколки на Франция, Италия и Испания. С представянето си през днешния ден Карапас поведе в класирането при катерачите и съвсем несъмнено ще резервира "фланелката на червени точки " до края на Обиколката в неделя. Еквадорецът има 74 точки и води с две пред Погачар и със седем пред третия Роглич.

В генералното класиране Роглич от тима на "Йъмбо-Висма " е първи с време от 79 часа, 45 минути и 30 секунди. Погачар от отбора на ОАЕ е втори на 57 секунди, а челната тройка се добавя от състезателя на "Астана " Мигел Анхел Лопес на 1:27 минути. При спринтьорите "зеленото трико " на водач резервира ирландецът Сам Бенет с 298 точки, пред втория Петер Саган (Словакия) с 246.

"Бялата фланелка " за най-хубав млад колоездач ще се върне на гърба на Погачар, който има 3:22 минути преднина пред Енрик Мас. При тимовете преди всичко е "Мовистар ". В утрешния 19-и стадий, който е директен, ще бъдат изминати 166,5 километра от Бург-ен-Бресе до Шампаньол. По трасето има една височина от четвърта категория и един промеждутъчен спринт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР