Словашкото правителство одобри удължаването на временния контрол по границата с

...
Словашкото правителство одобри удължаването на временния контрол по границата с
Коментари Харесай

Словакия удължи временния граничен контрол с Унгария


Словашкото държавно управление утвърди удължаването на краткотрайния надзор по границата с Унгария до 23 декември, с цел да предотврати нов скок на противозаконната миграция, заяви " TVP World ".

Централноевропейската страна вкара граничния надзор на 5 октомври, следвайки прилежащите Полша, Чешката република и Австрия, които стегнаха границите си със Словакия.

Според изказването, съпътстващо мярката, която беше утвърдена от държавното управление, Словакия е отбелязала над 500% нарастване на броя на арестуваните незаконни мигранти в интервала от началото на 2023 година до 12 ноември.

Задържанията обаче са намалели до 29 през седмицата до 12 ноември, от 1690 през първата календарна седмица на октомври.

" Може да се заключи, че контролът по вътрешните граници, дружно с сходни ограничения в прилежащите страни, има предпазен темперамент ", се споделя в изказването на Министерството на вътрешните работи.

Словашкият министър-председател Роберт Фицо се върна на власт за четвърти път предишния месец, откакто завоюва изборите през септември, в които обещанията му за отбрана на границите от противозаконна миграция изиграха значима роля в предизборната акция.

Словакия, Чешката република, Полша, Унгария, Австрия и Германия - които през последните месеци вкараха ограничения по границите - са част от Шенгенската зона.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР