Словашкият колоездач Петер Саган, който се състезава за тима на

...
Словашкият колоездач Петер Саган, който се състезава за тима на
Коментари Харесай

Петер Саган спечели втория етап на Тур дьо Франс

Словашкият колоездач Петер Саган, който се състезава за отбора на " BORA " облече жълтата фланелка, откакто завоюва втория стадий от тазгодишното издание на Тур дьо Франс.

Трикратният международен първенец измина дистанцията от 182 километра сред Муйерон Сен Жермен до Ла Рош сюр Йон за 4:06.37 часа. След него се подредиха Сони Колбрели (Bahrain Merida) и Арно Демар (FDJ).

Вторият стадий беше белязан от редица рухвания, които доведоха и до две отказвания от Тура. Луис Леон Санчес и Тцгабу Гърмей не съумяха да продължат, до момента в който в последните два километра спечелилият от първия стадий Фернандо Гавирия се озова на асфалта и не взе участие в спринта.

Остър десен завой провокира всеобщо рухване в което беше замесен и носителят на жълтото трико. Това редуцира доста групата и в спринта участваха едвам 20-тина колоездачи. Заедно с колумбиеца се сгромолясаха Дарил Импи (Mitchelton-SCOTT) и Майкъл Матюс (Sunweb).

С етапната си победа Саган повежда и в класацията за зелената фланелка. Той към този момент има 104 точки, а Гавирия е втори със 78. Трети е европейският първенец Александър Кристоф (53) пред Демар (41) и Андре Грайпел (35).

В понеделник следва отборно тичане по часовник в Шоле, което е с дължина от 35 километра. Очаква се след него да се откроят и част от любимците в генералното класиране.

 Мощни освирквания за Кристофър Фрум на старта на
Мощни освирквания за Кристофър Фрум на старта на " Тур дьо Франс "

Надпреварата стартира през днешния ден
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР