Словашките власти освободиха седемте италианци, задържани във връзка с убийството

...
Словашките власти освободиха седемте италианци, задържани във връзка с убийството
Коментари Харесай

Освободени са италианците, задържани след убийството на журналиста Ян Куциак

Словашките управляващи освободиха седемте италианци, арестувани по отношение на убийството на проверяващия публицист Ян Куциак и неговата избраница, съобщи словашкото издание " Aktuality.sk ".

Седмината бяха задържани в четвъртък при полицейска акция против жилище, за което се допуска, че е обвързвано с членове на италианската незаконна организация „ Ндрангета ". Те са на възраст от 26 до 62 години. Полицията удостовери освобождението им, само че не заяви детайлности.

" В законоустановения период от 48 часа следовател ревизира нужните обстоятелства за вероятно покачване на обвиняване. След приключването на 48 часа, арестуваните бяха освободени ", се споделя в официалното съобщение на полицията.

Сред арестуваните са били италианският предприемач Антонино Вадала и членове на неговото семейство, които Куциак подозираше във връзки с калабрийската мафия.

Ян Куциак и неговата другарка бяха открити мъртви в дома им предишния уикенд. Погребението на журналиста ще се състои по-късно през днешния ден. Годеницата му към този момент беше заровена през вчерашния ден, облечена в булчинска рокля.

Многохилядни манифестации в памет на Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова се състояха през вчерашния ден в цяла Словакия.

А през днешния ден е било и погребението на журналиста на което са участвали голям брой негови сътрудници, близки и обикновенни хора оповестява още слошакия уебсайт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР