Словашката опозиционна партия СМЕР - Социална демокрация (Посока - Социална

...
Словашката опозиционна партия СМЕР - Социална демокрация (Посока - Социална
Коментари Харесай

Словашката опозиция иска засилен граничният контрол с Унгария преди изборите

Словашката опозиционна партия " СМЕР - Социална народна власт " ( " Посока - Социална народна власт " ), която заема водещо място в социологическите изследвания преди изборите в края на месеца, прикани през днешния ден държавното управление да стартира гранични инспекции, с цел да спре притока на мигранти , преминаващи от Унгария към Западна Европа, съобщи Ройтерс.

През последните месеци има внезапен скок в броя на мигрантите , доста от Афганистан и Сирия, преминаващи границата на Словакия, която ги пропуща след регистрация.

Председателят на партията и някогашен министър председател Роберт Фицо се кандидатира на изборите, като води акция за отбрана на националните ползи и преустановяване на военната поддръжка за Украйна и се опълчва също на всевъзможни наказания против Русия, които могат да навредят на Словакия.

Словашкото служебно държавно управление съобщи, че е невероятно да се запечата границата с Унгария , която се простира на повече от 650 километра. То е изпратило до 500 военнослужещи в помощ на полицията да патрулира по граничните региони и предприе ограничения за бърза регистрация на мигрантите.

Полицията съобщи, че мигрантите са примамени към Словакия, тъй като по силата на утвърден от предходното държавно управление на Фицо закон тя записва сирийците и афганистанците , като им дава право да останат.

Миналата седмица словашкото министерство на вътрешните работи заяви, че броят на арестуваните незаконни мигранти се е нараснал девет пъти спрямо предходната година до повече от 27 000 души до момента през 2023 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР