Словакия ще започне 2023 г. с временен бюджет, след като

...
Словакия ще започне 2023 г. с временен бюджет, след като
Коментари Харесай

Словакия ще започне 2023 г. с временен бюджет на фона на политическа криза

Словакия ще стартира 2023 година с краткотраен бюджет, откакто партиите в Народното събрание не съумяха да реализират единодушие за трансформира в разходната част, разгласи представителят на Народното събрание Борис Колар, представен от Ройтерс. Управляващото десноцентристкото държавно управление на малцинството бе свалено с избор на съмнение предходната седмица.

 Падна още едно държавно управление в Европа: Словашкият кабинет бе свален с избор на съмнение Виж още

Работата с краткотраен бюджет ще попречва потреблението на част от средствата, планувани за подкрепяне на популацията поради високите цени на силата.

Планът за разноските, предусещащ недостиг от 6,4 %, е основан на брутния вътрешен артикул и би трябвало да бъде утвърден при започване на януари, сподели Колар.

" Бюджетът може да бъде утвърден само, в случай че се поправя ", сподели той след среща на парламентарните водачи.

Той добави също, че следователно бюджетът би трябвало да се утвърди към 10 или 11 януари, а до тогава ще има краткотраен. Сред предложенията на кабинета са ограничения като таван на цените на силата за семейства и компании.

Политическите партии в Словакия са изправени пред дълги диалози за постоянна ръководеща коалиция, откакто в четвъртък опозицията, към която се причисли някогашна по-малка съдружна партия, смъкна кабинета на министър-председателя Едуард Хегер.

Някои от партиите приканиха за предварителни избори - искане, за което би трябвало да се създадат промени в конституцията на Словакия, които да съкратят настоящия мандат на Народното събрание, който изтича през февруари 2024 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР