Словакия ще изпрати 30 верижни бойни пехотни машини BVP-1 в

...
Словакия ще изпрати 30 верижни бойни пехотни машини BVP-1 в
Коментари Харесай

Словакия дари 30 бойни машини на пехотата на Украйна

Словакия ще изпрати 30 верижни бойни пехотни машини BVP-1 в Украйна, защото ще получи 15 танка " Леопард " от Германия, сподели във вторник словашкият министър на защитата Ярослав Над.

Първоначално Германия се опълчи на даването на тежко въоръжение на Киев, с цел да му помогне да се отбрани против нашествието на Русия, само че по-късно промени позицията си и даже изпрати част от личните си оръжия в Украйна.

" Много се веселя, че Словакия ще може да подари 30 транспортни средства BVP-1 и да получи от Германия 15 танка Leopard 2-A4 ", сподели Над след диалози с държавния секретар на немското министерство на защитата Бенедикт Цимер в словашката столица Братислава.

Над сподели, че договорката включва също муниции, аварийни елементи и сложно образование.

Словакия към този момент даде на Украйна система за противовъздушна защита С-300, военни хеликоптери от серия " Ми ", самоходни гаубици и реактивни системи за залпов огън " Град ".

Братислава също загатна, че може да даде на Украйна своите изтребители МиГ-29 от руската епоха, които възнамерява да спре от употреба този месец, защото Чехия и Полша се съгласиха да патрулират във въздушното пространство на Словакия.

BVP-1 е чехословашки вид на руската бронирана амфибия БМП с висока маневреност. Въоръжена е със 73 -милиметрово гладкостволно оръдие, сдвоена 7.62мм картечница PKT и пускова релса за противотанкови управляеми ракети. Бронята и херметичното вътрешно пространство с филтърно-вентилационни устройства обезпечават добра отбрана против взривна вълна и въздействието на нуклеарно, химическо и биологично оръжие при придвижване през нечист терен.

Теглото на бойната машина е 13 тона, екипажът е трима души плюс шестима пехотинци. Максимална та ѝ скорост е 65 км/ч, а обсегът на деяние - 500-600 км.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР