Словакия победи САЩ с 5:4 (2:0, 2:1, 0:3, 1:0), а

...
Словакия победи САЩ с 5:4 (2:0, 2:1, 0:3, 1:0), а
Коментари Харесай

Словакия победи минимално САЩ, Швеция отнесе Германия на световното по хокей на лед

Словакия победи Съединени американски щати с 5:4 (2:0, 2:1, 0:3, 1:0), а Швеция отнесе Германия с 6:1 (3:0, 2:0, 1:1) в срещи от третия кръг на група В на Световното състезание по хокей на лед, което се организира в Прага и Острава.

Милош Келемен вкара победния гол за словаците в 3:56 минута на продължението, като това беше и негово второ попадение в срещата. Словаците бяха повече от прецизни в първите две третини, когато дръпнаха с 4:1 и съвсем всяка тяхна офанзива вещаеше заплаха. Вратарят на Съединени американски щати Алекс Неделкович беше сменен в края на втората част от Трей Аугустейн, който пази за тима на Мичиганския университет.

Либор Худачек, Симон Немец, който подаде и за два други гола, както и Патрик Кох означиха другите три в американската врата. Самуел Хлавай избави 39 изстрела за спечелилите.

Изоставайки с 1:4, американците се подвигнаха и в границите на 12 минути през третата част изравниха. Шейн Пинто понижи на 2:4, прокарвайки шайбата през корите на вратаря Хлавай, Брейди Ткъчък стопи пасива с още един гол със независим пробив. Крайното 4:4 направи Люк Хюз с отсечен удар от близо 3:22 минути преди последния сигнал в мача.

Първото попадение в мача вкара Мат Болди, който понижи за 1:2 при добавка, само че в последна сметка американците претърпяха второ проваляне на това състезание и са 4-и в групата с 4 точки, колкото има и Латвия пред тях.

Швеция, която на старта разруши Съединени американски щати с 5:2, в този момент реализира трета победа в три мача – 6:1 над Германия. Андре Бураковски означи едно попадение и създаде още две, а топ-защитникът Ерик Карлсон още веднъж имаше резултатни дейности – гол и пас. Маркус Петерсон, Виктор Олофсон, Карл Грундстрьом и Исаак Лундстрьом вкараха другите шайби в немската врата.

В група А домакините от Чехия отстъпиха с 1:2 на Швейцария след дузпи (0:1, 1:0, 0:0, 0:1). Кевин Фиала откри за Швейцария, а също по този начин вкара и решителната дузпа най-после. Матей Странски изравни за домакините във втората третина при първото им проваляне на шампионата.

Швейцария е на върха в класирането с 8 точки, пред Финландия със 7. Това стана факт след лесната победа на Суоми над Норвегия с 4:1 (2:0, 2:1, 0:0). Арту Хюрю вкара два гола за спечелилите – за 2:0 и 3:0, както и Оливер Капанен, който откри и закри головата сметка на отбора си. В средата на втората третина Макси Кронгдал означи почетното попадение за норвежците, които с третата поредна загуба се закотвиха на последното място без актив.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР