Словакия купи от Русия 2 милиона дози от ваксината срещу

...
Словакия купи от Русия 2 милиона дози от ваксината срещу
Коментари Харесай

Словакия купи 2 милиона дози Спутник V, първата партида пристигна |

Словакия купи от Русия 2 милиона дози от имунизацията против КОВИД-19 Спутник V. Първата партида от 200 хиляди дози дойде през днешния ден, предадоха международните организации.

Словашкият министър председател Игор Матович посрещна пратката, която дойде с военнотранспортен аероплан на летището на източния град Кошице. Матович сподели, че се чака половината дози, 1 милион, да бъдат доставени в Словакия през този и другия месец.

Поставянето на имунизациите ще стартира през идващите две седмици и ще бъде на доброволна основа, обявиха представители на словашкото държавно управление, представени от Ройтерс.
Словашкият министър председател изрази очакване темпото на имунизацията в страната му да се усили с към 40 %.

След прилежаща Унгария, Словакия стана втората страна от Европейския съюз, купила Спутник V. Руската ваксина против КОВИД-19 не е утвърдена от Европейската организация по медикаментите.

Вчера чешкият министър председател Андрей Бабиш сподели, че страната му също може да стартира да употребява Спутник V и без утвърждение от здравния регулатор на Европейски Съюз. Чехия е с максимален брой новозаразени с ковид на глава от популацията в света през последната седмица, отбелязва Ройтерс.
На фона на внезапното утежняване на епидемиологичната конюнктура в Словакия, ограничаващите ограничения ще бъдат затегнати от сряда, оповестиха по-рано управляващите. Страната е с най-висока смъртност от КОВИД-19 в света през последната седмица, отбелязва Ройтерс.

Досега в Словакия, с население от 5,5 милиона души, са били регистрирани близо 309 хиляди инфектирани с новия ковид. 7270 индивида са умряли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР