Словакия дава сигнал, че може да стане втората страна в

...
Словакия дава сигнал, че може да стане втората страна в
Коментари Харесай

И Словакия иска турски бойни дронове Байрактар за своята армия

Словакия дава сигнал, че може да стане втората страна в Европейски Съюз, която ще се снабди с турски бойни дронове Байрактар, оповестява в. " Дейли сабах ".

Намерението на Словакия бе доказано от словашкия министър на защитата Ярослав Над, който в сряда съобщи, че договарянията за придобиване на бойни безпилотни самолети за въоръжените сили на страната напредват.

" Работата по придобиване на дронове за словашките въоръжени сили (се) придвижват напред ", съобщи Над в Туитър след среща с Халюк Байрактар, основен изпълнителен шеф на турската компания " Байкар ", производител на безпилотните самолети Байрактар.

" Добър диалог през днешния ден с господин Байрактар от Турция, и полемиките с други производители на дронове не престават ", уточни Над в туит, в който е показан модел на безпилотен аероплан Байрактар ТБ2 със словашки обозначения.

Изпитаните в бойни условия дронове към този момент са потвърдили опциите си в Либия, Сирия и спора в Нагорни Карабах, отбелязва вестникът. Турция също така е продала на Киев няколко партиди бойни безпилотни самолети Байрактар ТБ2.

Компанията " Байкар " е подписала съглашения за експорт с минимум 19 страни, в това число съглашение за взаимно произвеждане с Украйна.



През уикенда Сърбия удостовери желанието си да се снабди с дронове ТБ2, откакто сръбският президент Александър Вучич даде обещание да ускори в допълнение защитата на страната на фона на напрежения на Балканите и съветската инвазия в Украйна.

Вучич съобщи, че предходната седмица е изискал от президента Реджеп Тайип Ердоган да достави Сърбия с дронове. Турският президент " ми даде обещание, че можем да ги получим ", сподели Вучич.

Дроновете Байрактар ТБ2 са употребявани и от Катар, Азербайджан и Полша, която през май предходната година стана първата страна членка на Европейски Съюз и НАТО, купила дронове от Турция, отбелязва вестникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР