Слоун Стивънс сбъдна голямата си мечта! 24-годишната американка изненадващо спечели

...
Слоун Стивънс сбъдна голямата си мечта! 24-годишната американка изненадващо спечели
Коментари Харесай

Слоун Стивънс сбъдна американската мечта!

Слоун Стивънс сбъдна огромната си фантазия! 24-годишната американка изненадващо завоюва шампионата от Големия шлем - US Open. На финала в Ню Йорк тенисистката се оправи със своята сънародничка Мадисън Кийс, побеждавайки я безпроблемно с 6:3, 6:0.

Финалната борба продължи тъкмо час игра, а след нейния край Стивънс получи впечатляващ чек на стойност 3,7 млн. $. Нужно е да отбележим, че до през вчерашния ден, Слоун беше под №83 в международната класация.

 Снимка 311624
Източник:

В началото на мача двете тенисистки взимаха геймовете си и изглеждаше, че ще се получи равносилен мач, само че след първия пробив нещата започнаха да клонят в интерес на Стивънс. Тя проби за 3:2 и не изпусна преднината си, като приключи сета с нов пробив за 6:3. Слоун бе по-стабилна, а при започване на втората част съперничката й стартира да се предава. Кийс загуби четири следващи гейма преди да покаже, че ще се бори. Тя стигна до три благоприятни условия за пробив, само че съперничката ѝ съумя да се оправи и поведе с 5:0. В идващия гейм Мадисън избави два мачбола, само че нямаше сили за повече.

 Снимка 311625
Източник:

Ето какво показа шампионката след огромния си успех:

" Все още не мога да осъзная какво тъкмо се случва. Вероятно ще ми трябват няколко дни да отминат, с цел да се отдалеча малко и на мира да проучвам триумфа. Да осъзная, че съм спечелила US Open. Искате да ми кажете, че съм позволила единствено 6 неточности в целия край? Аз? Не мисля, че това в миналото ми се е случвало преди. Тази статистика е изненадваща за мен ".

 Слоун Стивънс и Мадисън Кийс ще спорят за купата в Ню Йорк
Ясен е финалът при дамите на US Open

Четирите полуфиналистки в Ню Йорк бяха представителки на домакините
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР