Слонове стават интернет звезди и радват хиляди в мрежата. Причината

...
Слонове стават интернет звезди и радват хиляди в мрежата. Причината
Коментари Харесай

Кризата удари и слоновете, пробиват в интернет, за да не гладуват СНИМКИ

Слонове стават интернет звезди и радват хиляди в мрежата. Причината е, че по този начин техните стопани съумяват да съберат средства за преживянане.

В североизточното село Бан Та Клунг, което се намира в Тайланд, денят на Сирипорн Сапмак стартира с предаване онлайн в мрежата. Тя разпространява своите два слона, пробвайки да събере пари, с цел да успее да ги изхрани.

23-годишното момиче  се грижи за слонове от ученическите си години, написа Indipendent. На фрагментите може да я забележим да ги храни с  с банани, до момента в който обикаля около задната част на родния си дом. Тя споделя, че събира по £23.73 от дарения за няколко часа стрийм през ТикТок и Ютюб. Но тези пари стигат за храната на слоновете едвам за ден.

Това е нов, само че несигурен  приход за фамилията, което преди пандемията се изхранвало с шоута на слонове в Патая. Днес те допълват приходите си с продажба на плодове.

Като хиляди други стопани на слонове в страната семейство Сапмак се завръщат в родното си село. Причината е, че поради пандемията приходите от туризъм спаднали внезапно.

" Надявам се туристите да се върнат, в случай че това стане. Може би няма да вършим към този момент тези стриймове ", споделя Сирипорн. " Ако още веднъж почнем да работим, ще може имаме постоянен приход и пари, с цел да купуваме трева на слоновете ", допълна тя.

Едвин Уиек, основател на фондация " Приятели на дивата природа " – Тайланд споделя,,че най-малко 1000 слона в страната са застрашени от липса на средства за изхранване, в случай че туристите не се върнат.

В Тайланд грамадните тревопасни в плен са от 3200 до 4000, а дивите им събратя - едвам 3500.

Представленията със слонове и разходките на техния тил са били изключително известни измежду туристите, посещаващи страната.

“Ние сме свързани, те са като членове на фамилията ”, споделя майката на Сирипорн. “Без слонове не знаем какво бъдеще ни чака ”, добавя тя.

Междуременно държавното управление изпратило над 500 тона трева за изхранването на животните от 2020 година до в този момент. Но единствено едно животно може да похапне от 150 -200 кг. на ден. А наподобява помощта не е стигнала до всички.

Семейството на Сирипорн не е получило такава.

Властите в страната чакат най-малко 10 милиона туристи да посетят Тайлавд тази година. Което би трябвало да примами стопаните на слонове назад в туристическите дестинации.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР