Сложната ситуация, свързана с войната в Украйна, отражението ѝ върху

...
Сложната ситуация, свързана с войната в Украйна, отражението ѝ върху
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Благодарение на БСП България не доставя оръжия на Украйна

Сложната обстановка, обвързвана с войната в Украйна, отражението ѝ върху стопанската система, инфлацията и рационалната политика, която Българска социалистическа партия води в четворната коалиция, бяха част от тематиките, разисквани на среща с членове на Областния съвет на левицата в Пазарджик, кметове, общински съветници и общински ръководители на Българска социалистическа партия, извършена в Сърница. На нея участваха зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, народните представители Вяра Емилова, секретар на ПГ и на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия, Иван Ченчев, зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия, Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на партията и зам.-областният шеф и регионален ръководител на Българска социалистическа партия Петя Цанкова, оповестиха от пресцентъра на партията.

“Политическата конюнктура е напрегната, само че Българска социалистическа партия води рационална политика и разговор в ръководството. Изключително значимо е, че Българска социалистическа партия не пожела да гласоподава глобите против Русия и не поддържа точката. Второ - българско оръжие в Украйна няма от началото на спора и с помощта на Българска социалистическа партия България и Унгария са единствените две страни, които не подкрепят с оръжия Украйна във войната”, акцентира Драгомир Стойнев.

“Вместо да се фокусираме върху обществените въпроси и развиването на стопанската система у нас, ни се постанова да взимаме решения за военната и националната сигурност, за това дали ще бъдат обезпечени енергийните доставки и продоволствието и други значими въпроси”, акцентира Кристиан Вигенин. Той добави, че е тъпо когато страната е в риск, едни политически обединения да натрупат известност и да вършат лични политически планове, откъсвайки от гласоподавателите на Българска социалистическа партия.

“Ще продължим да подсигуряваме сигурността в страната ни, че хората да имат самун, доставки на електрическа енергия и газ и няма да допуснем България да бъде въвлечена във войната в Украйна. Надявам се, че към момента има късмет за дипломация Русия и Украйна да реализират помирение. Българска социалистическа партия ще продължи да отстоява тази политика -България да бъде една от първите страни, която да има опция да си приказва с Руската федерация, без да е в несъгласие с общата европейска политика”, добави Вигенин, като изрази убеденост, че връзката сред хората и управлението на партията не би трябвало да се прекъсва.

“Държавата би трябвало да се върне във функционалностите си, да има страна в страната, а не мафия в държавата”, разяснява Иван Ченчев. Вяра Емилова разиска готовността на организациите за идните локални избори, за подобаващи кандидатури и дали независимо или в коалиция ще взе участие партията, с цел да може Българска социалистическа партия да има съществено посланичество в локалната власт по общини.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР