Сложната ситуация, свързана с войната в Украйна, отражението й върху

...
Сложната ситуация, свързана с войната в Украйна, отражението й върху
Коментари Харесай

БСП води разумна политика като част от управлението

Сложната обстановка, обвързвана с войната в Украйна, отражението й върху стопанската система, инфлацията и рационалната политика, която Българска социалистическа партия води в ръководството, бяха част от тематиките, които Вяра Емилова, Кристиан Вигенин, Иван Ченчев и Драгомир Стойнев разискаха на среща в Сърница. " Изключително значимо е, че Българска социалистическа партия не пожела да гласоподава глобите против Русия. Благодарение на Българска социалистическа партия България и Унгария са единствените две страни, които не подкрепят с оръжие Украйна ", акцентира Стойнев.

" Ще продължим да подсигуряваме сигурността у хората, че ще имат самун, доставки на електрическа енергия и газ. Няма да допуснем България да бъде въвлечена във войната в Украйна. Надявам се, че към момента има късмет за дипломация Русия и Украйна да реализират помирение. Българска социалистическа партия ще продължи да отстоява България да бъде една от първите страни, която да има опция да си приказва с Руската федерация, без да е в несъгласие с общата европейска политика ", разясни Вигенин.

Вяра Емилова разиска готовността на организациите за идните локални избори, за подобаващи кандидатури и дали независимо или в коалиция ще взе участие партията, с цел да може Българска социалистическа партия да има съществено посланичество в локалната власт по общини.

Групата на Българска социалистическа партия в Общинския съвет в Търговище няма да поддържа бюджета на общината, препоръчан от ГЕРБ, стана ясно на взаимното съвещание на локалния партиен съвет и представителите на левицата. В него взе участие членът на ИБ и ръководител на парламентарната комисия по превоз и известия Борислав Гуцанов. Мотивите за неподкрепа са неприятното положение на знакови здания и занемарената инфраструктура освен в града, само че и в близките обитаеми места. Във финансовата рамка липсват цели за подкрепяне на така и така тежкото състояние на хората в общината и района, стана ясно по време на диалога. Общината е абдикирала от отговорностите си да сътвори удобни условия за развиване на локалната стопанска система и откриването на нови работни места.

Срещата в Търговище потвърди за следващ път, че би трябвало да бъде преодоляно ръководството на ГЕРБ в общините, с цел да продължи тяхното развиване, съобщи Гуцанов. По време на срещата беше оценено и положението на партийната организация, разисквани са разновидности за явяване на локалните избори, които да доведат до възобновление на стопанската система, развиване на града, възстановяване на инфраструктурата и по-голяма грижа за хората.

Вяра Емилова, Иван Ченчев, Филип Попов и проф. Радослав Гайдарски се срещнаха с членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия в област Видин. Беше дискутирано виновното държание на партията в ръководството, което го трансформира в стожер за непоклатимост и сигурност

Председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски показа пред членове и симпатизанти на левицата в Смолян и Хасково ролята на Българска социалистическа партия в ръководството и главните й цели и политики. Важен акцент от срещите беше подготовката и организацията за идните локални избори през 2023 година Свиленски се срещна с мнението на хората за ценовата рецесия, инфлацията и обстановката в Украйна
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР