Сложна година с множество предизвикателства в различните сектори на държавното

...
Сложна година с множество предизвикателства в различните сектори на държавното
Коментари Харесай

Министрите рапортуваха на премиера за свършеното през 2019 г.

Сложна година с голям брой провокации в другите браншове на държавното ръководство регистрираха министрите от кабинета в последното за 2019 година държавно съвещание. Пред премиера Бойко Борисов те дефинираха кои са били главните акценти в работата на ръководените от тях ведомства, както и обрисуваха идните цели за 2020 година

 Министерски съвет БГНЕС
Първа думата получи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която побърза да внесе изясненост за ситуацията на нашите сънародници във Англия по отношение на идния Брекзит. „ 130 000 българи са получили статут на уседналост във Англия, което е 90% от пребиваващите “ , увери първият ни посланик. Като триумфи за страната ни тя регистрира новият сектор на българския еврокомисар Мария Габриел, както и избирането на Кристалина Георгиева за началник на Международния валутен фонд.

Вицепремиерът Томислав Дончев регистрира положителната организация на провелите се през октомври избори за локална власт, а Марияна Николова – икономическият напредък , който дава мотив на младежите да се завърнат у нас.-->
 Министерски съвет БГНЕС
За предходната година те са 16 хиляди, похвали се вицепремиерът по демографската политика.

„ И министър-председателят, и държавното управление направиха нужното, с цел да бъде обърната отрицателната наклонност “, благодари силовият вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов, който в доклада си за свършеното през годината акцентира на плановете за рационализация на Българската войска, както и нарастването на приходите на военнослужещите.

Финансовият министър Владислав Горанов се похвали с 3 неща – финансова непоклатимост за страната, понижаване на каузи на сивата стопанска система и ниската безработица. Той напомни и новоокритият Център за споделени услуги на Световната банка, който към този момент работи на територията на София. „ Има резистентен тренд на директните задгранични вложения, които поддържат 3% от Брутният вътрешен продукт “, добави още финансовият министър.
 Министерски съвет БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР