Слоганът Повече Америка в Европа ще бъде мотото на полското

...
Слоганът Повече Америка в Европа ще бъде мотото на полското
Коментари Харесай

Повече Америка в Европа ще бъде мотото на полското председателство на ЕС през 2025 г.

Слоганът " Повече Америка в Европа " ще бъде мотото на полското председателство на Европейски Съюз през 2025 година, съобщи полският президент Анджей Дуда по време на срещата си с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

" През 2025 година Полша ще бъде ръководител на Европейски Съюз. Искаме и ще приемем специфична резолюция по този въпрос още през май тази година по време на годишнината от участието ни в Европейски Съюз, тъй че председателството ни да се организира под мотото за подсилване на трансатлантическите връзки ", съобщи Дуда.

" Повече Америка в Европа, по-силни връзки на Европейски Съюз със Съединени американски щати, повече съдействие сред Европейски Съюз и Съединени американски щати по стопански въпроси и въпроси на сигурността ", изясни полският президент.

По-рано през днешния ден в Полша дойде президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. Освен двустранната среща с Дуда, президентът на Съединени американски щати ще се срещне и с водачите на Букурещката деветка, с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и с личния състав на посолството на Съединени американски щати във Варшава, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР