Сливенският свещеник отец Иван Янков е приет в реанимация в

...
Сливенският свещеник отец Иван Янков е приет в реанимация в
Коментари Харесай

В реанимация е сливенският свещеник, обявил гладна стачка

Сливенският духовник отец Иван Янков е признат в реанимация в МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ след осемдневната гладна стачка против решението на Светия синод да касира епархийските избори за митрополит на Сливенска епархия. От болничното заведение оповестиха, че положението на свещеника е устойчиво.

Силното обезводняване на организма и глада са довели до кръвни резултати отвън нормата. Предприети са медицински операции за стабилизирането на организма на свещеника, с цел да премине последователно към по-нормален метод на хранене и възобновяване.

" Липсата на банкет на течности, на вода най-много, това е главното, което за него е много рисково. Тъй-като към този момент стана обществена загадка, че той е с един бъбрек, което има съответните последици за организма и би трябвало доста деликатно да се следи положението на организма му и на функционалността на този единствен бъбрек, с цел да не стига до по съществени затруднения. Ако всичко е наред, в случай че контролните проучвания са с наклонност за нормализиране, на следващия ден ще бъде изписан от болничното заведение ", изясни доктор Юлия Бянкова, шеф на отделението по реанимация.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР