Сливен. Сливен е седмата българска община, на която българският еврокомисар

...
Сливен. Сливен е седмата българска община, на която българският еврокомисар
Коментари Харесай

Европейски избори 2019 г.: Българският еврокомисар Мария Габриел връчи символично на Община Сливен спечеления ваучер за безплатен интернет на обществени места

Сливен. Сливен е седмата българска община, на която българският еврокомисар и лидер на листата на ГЕРБ/ЕНП на идните избори за Екологичен потенциал Мария Габриел връчи алегорично извоювания ваучер в самодейността за безвъзмезден безжичен високоскоростен интернет на публични места WiFi4EU. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В първата покана за кандидатстване бяха селектирани 113 общини от сполучливо взели участие 209, а при започване на април завърши втората покана. Резултатите за спечелилите финансиране се чака да станат ясни към края на месец май.
„ Инициативата WiFi4EU е опция, водеща към по-голям достъп до информация, към по-близки контакти сред хората, към нови вероятности за туризъм и вложения. Поздравявам кмета на Община Сливен Стефан Радев и екипа му за това, че общината взе участие сполучливо и завоюва финансиране.
Сега хората в парковете в Сливен да вземем за пример, построени с европейски средства, ще се възползват и от тази европейска самодейност за безвъзмезден високоскоростен интернет. Това е най-голямото задоволство за мен – да знам, че работата ми не се заключава единствено в десетки законодателства, а и в дребни планове с огромна добавена стойност за всекидневието на жителите “, съобщи Мария Габриел при символичното връчване на ваучера на стойност 15 000 евро.
Чрез схемата WiFi4EU ще бъде възложен безвъзмезден Wi-Fi първокачествен интернет достъп на поданици и гости на най-посещаваните публични места навън и закрито в град Сливен. Сред тях са публични здания на обществената администрация, площади, паркове, места за отдих, читалища, библиотеки, театри, учебни заведения и други. В плана на Община Сливен за да бъдат обхванати по-голям брой жители, които да се възползват от услугата на схемата WiFi4EU, ще бъдат сложени най-малко 10 точки за достъп навън.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР