Сливен. Със залп от около десет пушки започна честването на

...
Сливен. Със залп от около десет пушки започна честването на
Коментари Харесай

Кметът на Сливен Стефан Радев: Нека славната памет на нашите предци ни вдъхновява да работим съвместно за развитието и просперитета на града

Сливен. Със залп от към 10 пушки стартира честването на 141 години от Освобождението на град Сливен на площад „ 17-ти януари “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Залпът в чест на свободен Сливен и свободна България беше изпълнен от представители на Регионален клуб „ Хаджи Димитър “ при Национално сдружение „ Традиция “.
В словото си кметът Стефан Радев уточни огромния принос на града под Сините камъни за освобождението и възраждането на Българската страна. „ В този ден отдаваме респект на хилядите наши съграждани, дали живота си за Родината. Въпреки превратностите на ориста, Сливен не стопира да търси своя европейски път и образ. Нека славната памет на нашите предшественици ни въодушевява да работим взаимно за развиването и просперитета на града ни “, съобщи кметът.
Заупокойна молитва в памет на починалите и признателен молебен във връзка освобождението на Сливен беше отслужена от Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий и свещеници от храм „ Свети Николай Чудотворец ”.
Венци и цветя пред морената на площада сервираха ръководителят на Общински съвет Сливен Димитър Митев и общински съветници, кметът Стефан Радев, зам. Областният шеф Камен Костов, сливенският митрополит Иоаникий, началникът на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов, началникът на Гарнизон Сливен и пълководец на Военно формирование 22220 полк. Любомир Вачев, шефове и представители на институции, неправителствени организации, политически партии, жители и възпитаници. Венци и цветя бяха поднесени от името на народния представител Десислава Танева, шефа на Търговско дружество „ Национална сигурност “ Николай Чиликов и шефа на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков.
На церемонията участваха още заместител – кметовете Стоян Марков и Пепа Чиликова.
По-късно бяха поднесени цветя и пред бюст- паметника на военачалник Скобелев.
Организатори на деянията, отдадени на 141 години от Освобождението на Сливен са Община Сливен, Сливенска митрополия и Военно формирование 22220.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР