Сливен. С празнично шествие ще започне честването на Деня на

...
Сливен. С празнично шествие ще започне честването на Деня на
Коментари Харесай

Сливен: С празнично шествие ще започне честването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в града

Сливен. С празнично шествие ще стартира честването на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност в Сливен. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Шествието ще тръгне от Градската градина в 11.00 часа. То ще премине край постройката на НТС и по бул. „ Цар Освободител “ ще стигне до площад „ Хаджи Димитър “. В него ще се включат възпитаници и учители от сливенските учебни заведения, студенти и преподаватели от филиалите в Сливен на две висши образователни заведения - Медицински университет-Варна и Технически университет-София и представители на културните институти.
От 11.30 часа на площад “Хаджи Димитър “ ще се организира тържествена гала във връзка празника.
Половин час по-късно в залата на Община Сливен ще бъде срещата на общинското управление с възпитаници, носители на награди от национални и интернационалните надпревари и състезания. Също в 12.00 часа, на открита сцена на пл. „ Хаджи Димитър “ ще стартира концерт с присъединяване на надарени деца от Сливен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР