Сливен. Още един блок в Сливен ще радва своите жители

...
Сливен. Още един блок в Сливен ще радва своите жители
Коментари Харесай

Започва санирането на блок 12 в кв. „Сини камъни“ в Сливен

Сливен. Още един блок в Сливен ще радва своите поданици с напълно актуализирана визия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Официално бе даден старт на санирането на блок 12 в кв. „ Сини камъни “. Временно изпълняващият длъжността кмет на Общината Румен Иванов поздрави живеещите в него за положителната организация и ги прикани да проявят самообладание и схващане до довеждане докрай на обекта. Той ги увери, че с изключение на по-комфортната среда, която ще населяват, ще усетят и забележителна смяна в сметките за ползване на ток. Пред него съседите от блока споделиха насладата си, че домовете им ще придобият нов, актуален образ и показаха подготвеност за подпомагане в строителния развой.
Това е 41-та подред постройка от общо 51, които се обновяват по програмата. На 6-етажната постройка ще бъде осъществена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена облицовка и гръмоотвод, както и замяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите елементи, която не дава отговор на условията за енергийна успеваемост, също ще бъде заменена. Изпълнител на плана е ДЗЗД „ ПиП 2016 “,-Варна, а надзорът е поверен на „ Геодет “ ЕООД-Стара Загора. Срокът за привършване на дейностите е 120 календарни дни.
Община Сливен продължава осъществяването на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР